Republikaanisenaattorit kiittelivät Bidenin virkaanastujaispuhetta

Joe Bidenin virkaanastujaispuhe on saanut Yhdysvalloissa kiitosta myös republikaanipuolueen edustajilta. AFP / LEHTIKUVA

Niilo Simojoki / STT

Tuoreen presidentin Joe Bidenin virkaanastujaispuhe on saanut Yhdysvalloissa kiitosta myös republikaanipuolueen edustajilta.

Puhetta on kiitelty esimerkiksi siitä, että siinä korostettiin yhtenäisyyttä.

Maltillinen republikaanisenaattori Susan Collins sanoi olevansa valmis tekemään yhteistyötä Bidenin kanssa yhteisten päämäärien saavuttamiseksi.

– Hän käsitteli oikeita teemoja, yhtenäisyyttä ja sitä, että meidän tulisi nähdä toisemme amerikkalaisina eikä vihollisina, Collins sanoi CNN:n mukaan.

Senaattori Mitt Romney sanoi, että Bidenin puhe oli "hyvin voimallinen". Senaattori Lisa Murkowski puolestaan sanoi, että Bidenin puhe oli "sitä, mitä tarvitsimme".

Collins, Romney ja Murkowski ovat kaikki ajoittain poikenneet republikaanien yleisestä linjasta ja uskalsivat toisinaan kritisoida edellistä presidenttiä Donald Trumpia. Biden saattaa tarvita heidän tukeaan, kun hän pyrkii saamaan lakiesityksiään läpi senaatista.

Virkaanastujaispäivän aamuna 17 kongressin edustajainhuoneessa vastikään aloittanutta republikaania lähetti Bidenille kirjeen, jossa he sanoivat odottavansa yhteistyön tekemistä hänen kanssaan.

– Uskomme vahvasti siihen, että se mikä yhdistää meitä amerikkalaisina, on paljon suurempaa kuin mikään, mikä jakaa meitä, texasilaisedustaja Beth Van Duynen kirjoittamassa kirjeessä sanottiin.

Kommentoi