Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Järjestö: Afganistanissa lähes kymmenen miljoonaa lasta on hätäavun tarpeessa

Runsaat 18 miljoonaa ihmistä tarvitsee epätoivoisesti humanitaarista apua Afganistanissa, kertoo Pelastakaa Lapset -järjestö YK:n tuoreiden tietojen perusteella. Humanitaarista apua tarvitsevista 9,7 miljoonaa on järjestön mukaan lapsia.

– Miljoonat ihmiset kärsivät joka päivä köyhyydestä ja konfliktista. Se on erityisen vaikeaa lapsille, joista monet eivät tiedä muusta kuin väkivallasta, sanoo maajohtaja Chris Nyamandi tiedotteessa.

Vuosikymmeniä kestäneeseen konfliktiin maassa ei ole näköpiirissä välitöntä loppua.

Lisäksi koronapandemian vaikutukset pahentavat humanitaarista kriisiä, Nyamandi sanoo. Hänen mukaansa apu Afganistaniin on vähentynyt hälyttävästi samaan aikaan, kun humanitaariset tarpeet ovat kasvaneet.

Pelastakaa Lapset vaatii ainakin 1,3 miljardia dollaria lisää humanitaariseen apuun afganistanilaisten auttamiseksi tänä vuonna. Ilman lisärahoitusta humanitaarisen yhteisön on järjestön mukaan vaikea tyydyttää kokonaisen lasten sukupolven lisääntyvät tarpeet.

- - - - -

Jutusta korjattu tiedotteen sisältämä virhe kello 16.14: Pelastakaa Lapset vaatii ainakin 1,3 miljardin lisärahoitusta, ei kolmen miljardin, kuten aiemmin kerrottiin.