Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Media: Ivanka Trump ja Jared Kushner eivät antaneet salaisen palvelun käyttää vessojaan – veronmaksajille 100 000 dollarin lasku

Yhdysvalloissa väistyvän presidentin Donald Trumpin tytär Ivanka Trump ja tämän aviomies Jared Kushner ovat jälleen otsikoissa, kun sanomalehti Washington Post julkisti tietoja pariskuntaa suojelevien salaisen palvelun agenttien käymäläjärjestelyistä.

Lehden tietojen mukaan presidentin tytär ja vävy ovat kieltäneet heitä suojelevia agentteja käyttämästä yhtäkään pariskunnan kodin puolesta tusinasta vessasta. Pari asuu noin 460 neliön asunnossa, jossa on useamman vessan lisäksi kuusi makuuhuonetta.

Agenteille on jouduttu vuokraamaan läheistä asuntoa sen wc-tilojen vuoksi, mistä veronmaksajille on kertynyt yli 100 000 dollarin lasku. Naapurirakennuksessa olevaa asuntoa on vuokrattu 3 000 dollarin kuukausihinnalla vuodesta 2017 lähtien.

"Epämiellyttävä sotku" johti porttikieltoon Obaman talosta

Ennen asunnon vuokraamista Trumpia ja Kushneria suojaavat agentit ovat muun muassa käyttäneet lähellä asuvien entisen presidentti Barack Obaman sekä varapresidentti Mike Pencen perheiden vessoja. Agentit ovat myös joutuneet turvautumaan seudun yritysten wc-tiloihin.

Lehden lähteiden mukaan Trumpin ja Kushnerin agentit saivat vuonna 2017 porttikiellon Obamoita suojelevilta agenteilta sen jälkeen, kun yksi heistä oli jättänyt "epämiellyttävän sotkun" perheen vessaan.

Agenteille oli myös hankittu kadunvarteen pystytetty käymälä, josta jouduttiin hankkiutumaan eroon naapureiden valitusten vuoksi.

Asiasta ovat kertoneet lehdelle naapurit ja poliisilähteet. Valkoisen talon edustaja on kiistänyt asian ja väittänyt, että salainen palvelu itse päätti, etteivät agentit asioi talon sisällä. Washington Postin poliisilähteen mukaan järjestelyyn kuitenkin päädyttiin perheen pyynnöstä. Salainen palvelu ei kommentoinut väitteitä lehdelle.