Putin: Venäjä aloittaa koko väestön kattavat rokotukset ensi viikolla

Presidentti Vladimir Putin käski keskiviikkona hallituksen televisioidussa kokouksessa viranomaisia aloittamaan koko väestön kattavat rokotukset. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Venäjällä aloitetaan massarokotukset koronavirusta vastaan ensi viikolla. Presidentti Vladimir Putin käski keskiviikkona hallituksen televisioidussa kokouksessa viranomaisia aloittamaan koko väestön kattavat rokotukset.

Putinin mukaan Venäjän Sputnik-koronarokote on maailman paras. Putin kiitteli muun muassa sitä, että Venäjällä kehitettyä rokotetta ei tarvitse säilyttää yhtä kylmissä lämpötiloissa kuin joitakin länsimaissa kehitettyjä koronarokotteita.

Venäjällä rokotuksia on annettu vasta hieman yli yksi sataa ihmistä kohden. Rokotuksia pitää antaa kaksi jokaiselle ihmiselle.

Tehokkaimmin rokotukset on aloittanut Israel, joka oli tiistaina antanut jo yli 20 rokotusta sataa ihmistä kohden, kertoi Bloombergin seuranta. Seuraavina, mutta kaukana perässä tulivat Yhdistyneet arabiemiraatit ja Bahrain.

Neljäntenä listalla oli Euroopan maista tehokkain rokottaja Britannia, joka oli tiistaihin mennessä antanut runsaat neljä rokotusta sataa ihmistä kohden. Sen perässä listalla olivat Yhdysvallat ja Tanska.

Suomi oli Bloombergin mukaan rokottanut vain 0,32 ihmistä sataa ihmistä kohden, millä se sijoittui listan häntäpäähän.

Bloombergin tilastot perustuivat keskiviikkona pääosin maanantain ja tiistain lukuihin, mutta joidenkin maiden luvut olivat jopa pari viikkoa vanhoja.

Uusia ennätyksiä koronakuolemissa

Rokotuksien alkamisesta huolimatta koronavirus riehuu valtoimenaan monessa maassa. Esimerkiksi Yhdysvalloissa kirjattiin tiistaina paikallista aikaa lähes 4 500 koronavirukseen liittyvää kuolemaa, mikä on uusi ennätys. Aiemmin lukema ei ollut ylittänyt 4 000:ta.

Koronavirukseen liittyvien päivittäisten kuolemien ennätys rikkoontui keskiviikkona myös Britanniassa, jossa todettiin yli 1 500 uutta kuolemantapausta.

Kommentoi