Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nashvillen räjäyttäjä oli lähettänyt salaliittoteorioita viliseviä kirjeitä tuttavilleen ennen pommin räjäytystä

Yhdysvaltojen Nashvillessa joulupäivänä matkailuauton räjäyttänyt 63-vuotias mies oli lähettänyt tuttavilleen kirjeitä kaksi päivää ennen pommin räjäyttämistä, kertoo paikallinen NewsChannel 5 -tv-kanava. Mies kuoli räjähdyksessä.

Kanavan haastattelema ihminen kertoo saaneensa räjäyttäjän lähettämän kirjeen uudenvuodenpäivänä. TV-kanavan mukaan räjäyttäjä oli lähettänyt kirjeitä myös muille.

Kirjeen saanut kertoo sen sisältäneen salaliittoteorioita sekä kaksi muistitikkua. Räjäyttäjä oli kehottanut vastaanottajaa katsomaan muistitikuilla olevia nettivideoita. Räjähdystä tutkiva liittovaltion poliisi FBI on tietoinen kirjeistä.

Yleisradioyhtiö BBC kertoi tällä viikolla, että 63-vuotiaan miehen naisystävä oli aiemmin kertonut poliisille miehen rakentavan pommeja asuntovaunussa pihallaan.

Entinen it-konsultti oli irtisanoutunut työstään hiljattain

63-vuotias mies räjäytti matkailuauton Nashvillessa teleoperaattori AT&T rakennuksen edessä. Räjähdys aiheutti tietoliikenteeseen katkoja ja tuhosi rakennuksia. Kolme ihmistä loukkaantui räjähdyksessä niin vakavasti, että he joutuivat sairaalahoitoon.

Mediatietojen mukaan mies oli aiemmin työskennellyt it-konsulttina, kunnes oli irtisanoutunut työstään aiemmin joulukuussa.

Poliisi oli saanut ennen räjähdystä hälytyksen epäilyttävästä ajoneuvosta. Matkailuautosta oli kuulunut nauhoitettu varoitus, jonka mukaan pommi räjähtäisi 15 minuutin kuluttua. Poliisin pommiryhmä ehti tyhjentää alueen ennen räjähdystä.