Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotiinsa ammutun Breonna Taylorin kuolemaan liittyneet poliisit ovat saaneet potkut

Kaikki kotiinsa ammutun mustan amerikkalaisnaisen tapaukseen liittyvät kolme poliisia on erotettu. Amerikkalaismedian mukaan Louisvillen poliisilaitos on erottanut kaksi vielä virassa ollutta poliisia. Kolmas oli erotettu jo kesäkuussa, ja häntä vastaan on nostettu syytteet muun muassa vaaran aiheuttamisesta.

Breonna Taylor, 26, sai surmansa, kun poliisit tunkeutuivat hänen asuntoonsa Louisvillessa Kentuckyssä maaliskuussa. Taylor oli asunnossa nukkumassa miesystävänsä kanssa, kun asunto ratsattiin huume-epäilyn vuoksi.

Poliisin mukaan miesystävä avasi tulen heitä kohti, minkä jälkeen poliisit vastasivat tuleen. Tayloriin osui kuusi laukausta, mutta miesystävään ei ainuttakaan. Miesystävän mukaan hän ampui, koska poliisit eivät kertoneet olevansa poliiseja, ja hän luuli, että asuntoon ollaan murtautumassa.

Alun perin tapauksen johdosta ei ryhdytty mihinkään toimiin, mutta Black Lives Matter -mielenosoitusten jälkeen se otettiin uudestaan tarkasteluun.