Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tennesseen kuvernööri vaatii hätätilan julistamista Nashvillen räjähdyksen vuoksi

Tennesseen kuvernööri Bill Lee on pyytänyt Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia julistamaan hätätilan Nashvillen eilisen räjähdyksen vuoksi. Liittovaltion avun saaminen räjähdysvahinkojen korjaamiseen vaatii hätätilan julistamista.

Yhdysvaltalaismediat uutisoivat, että viranomaiset uskovat löytäneensä ihmisjäänteitä joulupäivän räjähdyspaikan lähettyviltä. Uutiskanava CNN:n mukaan poliisipäällikkö John Drake kertoi, että jäänteet on lähetetty tutkittavaksi.

Paikallisen T ennessean -lehden mukaan poliisi ei ole vahvistanut räjähdykseen liittyviä kuolemia.

Voimakas räjähdys ravisteli joulupäivän aamuna paikallista aikaa Nashvillen historiallista keskustaa Tennesseen osavaltiossa. Poliisin mukaan kyse oli tarkoituksellisesta teosta.

Poliisi ei ole toistaiseksi nimennyt pommin asettamiselle minkäänlaista motiivia eikä ole maininnut mahdollista yhteyttä terrorismiin. Tennesseanin mukaan poliisi ei ole myöskään kertonut mahdollisista epäillyistä.

Kolme ihmistä haavoittui räjähdyksessä, ja heidät toimitettiin sairaalahoitoon. Räjähdys vaurioitti yli 40:tä liiketilaa.

Pommi räjähti matkailuautossa, joka oli parkkeerattu teleoperaattori AT&T:n rakennuksen luokse. Räjähdys on aiheuttanut tietoliikenneongelmia, kertoivat useat maan mediat.

Esimerkiksi lentoliikenne Nashvillen kansainvälisellä lentoasemalla pysäytettiin. Lentojen jatkumisesta kerrottiin alkuillasta paikallista aikaa.

Tietoliikennekatkoja todettiin räjähdyksen jälkeen osissa Tennesseen ja Kentuckyn osavaltioita. Poliisi kertoi hätäpuhelujärjestelmän kaatuneen useilla alueilla.

AT&T myönsi lausunnossaan tietoliikennehäiriöt, mutta ei kertonut niiden laajuudesta.

Poliisi sai hälytyksen ammuskelusta

Poliisi sai ennen räjähdystä hälytyksen ammuskelusta ja epäilyttävästä matkailuautosta AT&T:n rakennuksen luona. Autosta kuului nauhoitettu varoitus, jonka mukaan pommi räjähtäisi 15 minuutin kuluttua. Nauhoitettu naisääni laski nauhalla aikaa pommin räjähtämiseen asti.

Pommiryhmä ehti kuitenkin tyhjentää alueen ennen räjähdystä, poliisin tiedottaja Don Aaron kertoi toimittajille.

CNN:lle puhuneen silminnäkijän Buck McCoyn mukaan koko katu oli hetken tulessa räjähdyksen jälkeen. Hänen talonsa ikkunat rikkoontuivat räjähdyksen voimasta.

Pommiryhmä eristi räjähdyspaikan, ja useat eri poliisivirastot tutkivat tapausta. Poliisin mukaan useita ihmisiä on viety poliisin kuulusteltavaksi, mutta pidätyksiä ei ole tehty. Mitään todisteita ammuskelustakaan ei ole löytynyt.

Nashvillen pormestarin John Cooperin mukaan räjähdyksen aiheuttamat vauriot rajoittuvat pienelle alueelle, mutta minä tahansa muuna aamuna sen seuraukset olisivat olleet vakavampia.

-----

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.