Keskustan pormestariehdokkaaksi Helsingissä Saarikon avustaja Eeva Kärkkäinen

Eeva Kärkkäinen (kuvassa) toimii puoluetta johtavan tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon erityisavustajana. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

STT

Keskusta on valinnut pormestariehdokkaakseen Helsingissä Eeva Kärkkäisen, kertoo puolueen piirijärjestö.

Kärkkäinen toimii puoluetta johtavan tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon erityisavustajana. Kärkkäinen on valtiotieteiden maisteri, ja hän aikaisemmin ollut myös silloisen pääministerin Juha Sipilän erityisavustajana.

Ehdolla olivat myös piirin puheenjohtajana vuoden alussa aloittava Harriet Lonka sekä edunvalvontajohtaja Ville-Veikko Rantamaula. Aiemmin ehdolle päässyt arkkitehti Erkka Peltonen asettui tukemaan Kärkkäistä.

Puolueen piiri ei päästänyt ehdolle puolueen entistä puheenjohtajaa ja pitkäaikaista ministeriä Paavo Väyrystä, johon puolueella on viime vuosina ollut vaikea suhde. Äskettäin keskustaan palannut Väyrynen perusti 2010-luvulla kaksi uutta puoluetta.

Väyrynen istuu Helsingin kaupunginvaltuustossa omassa Terve Helsinki -ryhmässään. Keskustan piiri ei hyväksynyt Väyrystä viime viikolla ollenkaan puolueen kuntavaaliehdokkaaksi Helsingissä.

Sen jälkeen, kun Väyrynen ei päässyt tavoittelemaan puolueen pormestariehdokkaan paikkaa, hän syytti puolueen Helsingin piiriä "omituisesta näytelmästä" Kärkkäisen nimittämisen puolesta.

Helsingin kaksi suurinta puoluetta, kokoomus ja vihreät, eivät ole vielä asettaneet pormestariehdokasta pääkaupunkiin. SDP:n ehdokas on Nasima Razmyar, perussuomalaisten Jussi Halla-aho, vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki, kristillisdemokraattien Mika Ebeling, nyt-liikkeen Harry Harkimo ja sinisen tulevaisuuden Tiina Ahva.

---

Juttua on korjattu klo 20.30: Myös kristillisdemokraatit ja sininen tulevaisuus ovat asettaneet pormestariehdokkaan, lisätty maininta Ebelingistä ja Ahvasta.

Kommentoi