Yhdysvaltojen entinen presidentti Jimmy Carter aikoo ottaa koronarokotteen, tukee rokotuskampanjaa

Yhdysvaltojen entinen presidentti Jimmy Carter aikoo ottaa koronarokotteen heti kun se on tulee hänelle tarjolle, kertoo uutiskanava CNN . 96-vuotias ex-presidentti ja hänen puolisonsa Rosalynn Carter sanovat Carter Center -säätiön lausunnossa antavansa täyden tukensa rokotuskampanjalle ja kehottavansa kaikkia ottamaan rokotteen niin pian kuin mahdollista.

Entiset presidentit Barack Obama, George W. Bush ja Bill Clinton ovat ilmoittaneet ottavansa rokotuksen julkisesti. Tuleva presidentti Joe Biden saanee sen ensi viikolla.

Varapresidentti Mike Pencen ja hänen puolisonsa on määrä saada rokotus tänään. Presidentti Donald Trumpin rokotuksesta ei ole vielä vahvistusta.

Korona vei Burundin entisen presidentin

Burundin entinen presidentti Pierre Buyoya on kuollut Pariisissa 71 vuoden ikäisenä, kertoivat omaiset. Buyoya poti koronaviruksen aiheuttamaa covid-19-tautia. Hän joutui sairaalan Malin Bamakossa viime viikolla.

Buyoya toimi marraskuuhun asti Afrikan unionin erityislähettiläänä Malissa ja Sahelissa. Hän luopui tehtävästä sen jälkeen kun hänet oli tuomittu Burundissa elinkautiseen syytettynä osallisuudesta seuraajansa salamurhaan. Buyoya kiisti syytökset ja sanoi niitä poliittisesti motivoiduiksi.

Hän nousi presidentiksi vallankaappauksen myötä 1987 ja astui sivuun hävittyään maan ensimmäiset demokraattiset vaalit vuonna 1993. Hän palasi valtaan uuden vallankaappauksen jälkeen ja hallitsi vuosina 1996–2003.

Buyoya allekirjoitti vuonna 2000 Arushan rauhansopimuksen, jolla lopetettiin Burundin 300 000 henkeä vaatinut sisällissota.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut