Kaksi miestä kohdisti kaveriinsa "silmitöntä väkivaltaa" Espoossa, tuomittiin pitkiin vankeusrangaistuksiin

Maria Rosvall / STT

Länsi-Uusimaan käräjäoikeus tuomitsi torstaina pitkiin vankeusrangaistuksiin kaksi miestä, jotka kohdistivat kolmanteen mieheen useita kertoja rajua väkivaltaa. Käräjäoikeuden mukaan tekojen taustalla oli aitojen tai tekaistujen velkojen perintää.

Juha Pekka Korvenoja, 26, tuomittiin muun muassa tapon yrityksestä, kahdesta törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä kiristyksestä ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkailemisesta yhteensä seitsemän vuoden vankeuteen. Iikka Aleksi Adamsson, 28, sai seitsemän vuoden ja yhden kuukauden tuomion muun muassa kahdesta tapon yrityksestä, törkeästä pahoinpitelystä ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkailemisesta.

Kavereita kymmenen vuotta

Rikokset tapahtuivat pääosin viime kesänä Espoossa ja Kirkkonummella.

Uhri oli ollut Korvenojan kaveri kymmenisen vuotta ja tutustunut Adamssoniin noin puolitoista vuotta sitten. Käräjäoikeus katsoi näytetyksi, että uhrin ja Korvenojan välit olivat kärjistyneet huumeisiin liittyvien erimielisyyksien vuoksi, minkä jälkeen Korvenoja oli vuoden 2019 loppupuoliskolla joko asettanut uhrille 15 000 euron velan tai velka oli muuten syntynyt huumeisiin liittyen.

Adamssonilta uhri oli lainannut rahaa viime keväänä ja kun maksun aika koitti kesäkuussa, hänellä ei ollut rahoja velan maksamiseen.

Ampui uhria useita kertoja

Raskaimmat syytteet tapon yrityksistä liittyivät kesä- ja heinäkuun tapahtumiin. Kesäkuussa Adamsson oikeuden mukaan löi ja potki uhria sekä vielä ampui tätä useita kertoja tämän paetessa. Aukiporatulla starttipistoolilla ampumisesta aiheutui uhrille ampumavammoja pohkeeseen, käteen ja ohimoon.

Kesäkuun tapahtumien jälkeen uhri teki rikosilmoituksen Korvenojasta ja Adamssonista. Heinäkuun puolivälissä kaksikko kävi uhrin kimppuun ja hakkasi tätä metallisilla astaloilla. Käräjäoikeuden mukaan miehet kohdistivat uhriin "silmitöntä väkivaltaa". Uhri sai leikkaushoitoa vaatineita vammoja.

Kommentoi