Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Koronakaranteeja Etelä-Karjalassa ja Kainuussa, Satakunnan kokoontumisrajoitukset jatkuvat kuukaudella, Turku lisää jäljittäjiä

Eri puolilla Suomea on keskiviikkona jatkettu alueellisia toimia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Turun kaupunki siirtää vapaaehtoista henkilöstöään koronatartuntojen jäljitystyöhön sellaisilta toimialoilta, joissa kuntalaisten palveluita on supistettu. Turun kaupunginjohtaja Minna Arve kuvaili tiedotustilaisuudessa kaupungin epidemiatilannetta erittäin vakavaksi.

– Jäljitys ja testaus ovat niin tärkeässä roolissa taudin tartunnan tunnistamisessa, jäljittämisessä ja sillä tavoin ehkäisemisessä, että käytämme siihen nyt todella paljon resursseja, hän sanoi.

Skopjen-lentojen matkustajia tullaan jälleen testaamaan lentokentällä, kun lennot kaupunkien välillä alkavat 19. joulukuuta. Arve huomautti, ettei kaupungilla ole toimivaltaa lentojen pysäyttämiseen.

– Tällä hetkellä meillä on käytössä käytännössä rajoitustoimenpiteet, joihin kaupungilla on oman toimivaltansa puitteissa mahdollisuus.

Maksuttomia koronatestejä tekevä kiertävä koronabussi on Arven mukaan saanut paljon positiivista palautetta ja kävijöitä.

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Satakunnassa

Satakunnan kokoontumisrajoitukset jatkuvat kuukaudella. Koronaepidemian vuoksi säädettyjä rajoituksia jatketaan 23. tammikuuta asti, tiedottaa Lounais-Suomen aluehallintovirasto.

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää korkeintaan 20 osallistujalle, ja silloinkin niissä pitää noudattaa turvavälejä, käsihygieniaa sekä muuta aiempaa viranomaisohjeistusta.

Päätös jatkaa aiempaa linjausta, joka on voimassa 23. joulukuuta asti.

Koulutusyhtiö Länsirannikon Koulutus eli WinNova puolestaan kertoo, että noin kymmenen ihmistä asetetaan karanteenin maarakennusalan harjoitustyömaalla Porissa tapahtuneen altistumisen vuoksi. Porin tartuntatautiviranomaiset ovat altistuneisiin pikaisesti yhteydessä.

Sairastunut ihminen oli saanut tiedon tartunnastaan keskiviikkoaamulla. Tartunnan lähde on WinNovan mukaan Satakunnan ulkopuolelta.

Muiden WinNovan oppilaiden ja henkilökunnan osalta koulutyö jatkuu normaalisti.

Ensihoitoa ja pelastustoimea karanteenin Etelä-Karjalassa

Joukkoaltistuksia ja niihin liittyviä karanteeneja on todettu myös Kainuussa ja Etelä-Karjalassa.

Sotkamossa Terrafamen teollisuusalueella eilen todetun koronavirustartunnan vuoksi 30 ihmistä on asetettu karanteeniin, tiedottaa Kainuun sote.

Tapaukseen liittyen ei ollut ainakin keskiviikkoaamuun mennessä todettu jatkotartuntoja. Aamuun mennessä oli testattu yli 60 ihmistä, joista noin kymmenen tulos oli vielä saamatta.

Testaukset on toistaiseksi kohdistettu sairastuneen lähikontakteihin. Niitä voidaan kuitenkin Kainuun soten mukaan laajentaa, mikäli asialle ilmenee seulonnoissa tarvetta.

Etelä-Karjalassa on asetettu noin 40 ensihoidon ja pelastuslaitoksen työntekijää karanteeniin koronavirusaltistusten vuoksi, kertoo alueen sosiaali- ja terveyspiiri Eksote.

Pelastuslaitos ja Eksoten ensihoito toimivat useilla paloasemilla samoissa tiloissa. Eksoten ylilääkärin mukaan tartuntaketjut on saatu hyvin selvitettyä ja varotoimena henkilöstölle tehdään koronatestejä.

Eksote ja pelastustoimi vakuuttavat, että karanteenista huolimatta ensihoidon ja pelastuslaitoksen kiireellisen avun valmius on turvattu.

Tampereen Rauhaniemen sairaalassa joulukuussa jo 73 tartuntaa

Tampereen Rauhaniemen sairaalasta kerrottiin, että siellä on joulukuun aikana todettu jo 73 koronatartuntaa. Tartunnan on saanut 48 potilasta ja 25 henkilökunnan jäsentä. Kaksi potilasta on kuollut viruksen aiheuttamaan tautiin.

Sairaalassa on tällä hetkellä hoidossa 40 tartunnan saanutta.