Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Uutta, anonyymiä koronahälytintä testataan Espoossa rakennustyömaalla

Suomessa pilotoidaan joulukuussa uudenlaista koronahälytintä, johon ei tarvita älypuhelinta. Laitteessa on kyse paristokäyttöisestä avaimenperästä, ja se on kehitetty yhteiseurooppalaisessa Nordic Token -hankkeessa. Laitteessa alkaa vilkkua valo, jos omistaja on ollut kontaktissa koronavirusta mahdollisesti tartuttaneen kanssa.

Avaimenperät kommunikoivat keskenään langattoman lähiverkon kautta. Koska laite ei edellytä rekisteröitymistä eikä älypuhelinta, se takaa käyttäjälleen anonymiteetin. Hälytintä pilotoidaan YIT:n rakennustyömaalla Espoossa joulukuussa.

Hankkeen käynnistäjä ja koordinoija on EIT Digital, jonka tehtävä on edistää Euroopan digitaalista muutosta innovaatiotoiminnalla ja yrittäjäkoulutuksella. Nordic Token on yksi neljästä eurooppalaisesta hankkeesta, joiden puitteissa parhaillaan kehitetään koronahälytintä eurooppalaisen teknologian ja innovoinnin pohjalta. Anonymiteetti on kehitystyössä etusijalla.

Käytännön johtamisesta projektissa vastaa VTT. Mukana on myös yrityskumppaneita useista eri maista.