Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyttäjä: Henkilökohtainen avustaja murhasi 89-vuotiaan naisen pelivelkojensa takia Lappeenrannassa

Parikymppinen mies murhasi 89-vuotiaan naisen Lappeenrannassa pelivelkojensa takia, syyttäjä sanoo. Tapauksen käsittely alkoi maanantaina Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa.

Mies oli työskennellyt naisen henkilökohtaisena avustajana yli vuoden. Syyttäjän mukaan mies meni syyskuussa naisen luokse ja siirsi tämän pankkitunnuksilla omalle tililleen 25 000 euroa. Sen jälkeen hän kävi naisen kimppuun vasaran kanssa. Syyttäjän mukaan mies hakkasi naista vasaralla ja kuristi, kunnes tämä kuoli.

Syyttäjän mukaan mies oli joutunut rahapulaan päihde- ja peliriippuvuutensa takia. Naiselta anastamiaan rahoja hän käytti pelaamiseen, nettiostoksiin ja päihteisiin. Peitelläkseen tekoaan mies myös vastaili naiselle tulleisiin FB-viesteihin sekä lähetti uhrin puhelimesta viestejä itselleen ja toisinpäin, syytteessä sanotaan.

Miehen mukaan päätös vasaralla lyömisestä oli "yhtäkkinen"

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista murhasta. Syyttäjän mukaan teko oli vakaasti harkittu, väkivalta oli erityisen raakaa ja julmaa ja se kohdistui puolustuskyvyttömään uhriin. Uhrin kuoleman jälkeen mies vielä kääri ruumiin muoviin tarkoituksenaan hävittää se, mutta teko jäi yritykseksi.

Syyttäjä kiinnitti huomiota siihen, että mies oli tullut tietoiseksi uhrin rahatilanteesta maksaessaan tämän laskuja henkilökohtaisen avustajan ominaisuudessa. Avustajan työn takia uhri myös luotti mieheen.

Kirjallisessa vastauksessaan käräjäoikeudelle mies myöntää pääosin toimineensa syyttäjän kuvaamalla tavalla. Hän katsoo kuitenkin syyllistyneensä murhan sijasta tappoon.

Mies kertoo velkaantuneensa uhkapelien vuoksi ulkomaiselle peliyhtiölle. Hän oli tiennyt, että uhrille oli tilillään kohtuullisen suuret säästöt ja hän oli ajatellut anastaa ne tai osan niistä päästäkseen veloistaan.

Vastauksen mukaan mies oli ajatellut, että voisi tilanteessa surmata naisen. Päätös vasaralla lyömisestä syntyi hänen mukaansa kuitenkin asunnolla yhtäkkisesti.

Käräjäoikeus antaa tuomionsa jutussa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.