Macron peräänkuuluttaa Ranskan poliisilaitoksen uudistamista

Macron sanoo kutsuvansa tammikuussa koolle kokouksen, jossa pohditaan keinoja poliisin ja yhteisöjen suhteiden parantamiseksi. . AFP. / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin mukaan maan poliisilaitos täytyy uudistaa kiireesti. Ranskan poliisia on syytetty raakuudesta, ja toisaalta poliisit ovat valittaneet yleisön vihamielisyydestä heitä kohtaan.

Kirjeessään poliisiliiton johtajalle Macron sanoo kutsuvansa tammikuussa koolle kokouksen, jossa pohditaan keinoja poliisin ja yhteisöjen suhteiden parantamiseksi. Mukana ovat poliisin, lainsäätäjien ja yhteisöjen johtajien edustajat.

Huomiota on herättänyt muun muassa viime kuussa julkisuuteen levinnyt kuvamateriaali, jossa valkoiset poliisit pahoinpitelivät mustan musiikkituottajan. Pahoinpitely kiihdytti syytöksiä rasismista poliisivoimissa.

Viime aikoina uusi turvallisuuslakiesitys on aiheuttanut mielenosoituksia, joiden aikana poliisi ja protestoijat ovat ottaneet yhteen. Esitys muun muassa tekisi rangaistavaksi kuvien julkaisemisen työtehtävissä olevista poliiseista.

Macronin vallassa oleva puolue LREM onkin luvannut, että kiistelty kohta uudessa turvallisuuslakiesityksessä kirjoitetaan uusiksi.

Kommentoi