Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärveläisessä koulussa hyväksikäyttöepäily – poliisin mukaan epäiltyjen rikosten uhreiksi on joutunut muutamia oppilaita

Nurmijärvellä Uudellamaalla sijaitsevan koulun henkilökuntaan kuuluvaa epäillään muun muassa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi. Poliisi ei tarkenna, onko epäilty opettaja vai muuta koulun henkilökuntaa.

Nurmijärven kunnan sivistysjohtajan Tiina Hirvosen mukaan epäilty on siirretty sivuun tehtävistään.

– Opettaja ei työskentele tehtävässään tällä hetkellä, sanoo Hirvonen.

Hirvonen ei kerro, epäilläänkö opettajaa omiin oppilaisiinsa vai joihinkin muihin kohdistuneista rikoksista.

Poliisin mukaan epäiltyjen rikosten uhriksi on joutunut muutamia koulun oppilaita lokakuun loppupuolella. Epäilty ei ole poliisin mukaan tavannut heitä, vaan lähettänyt heille viestejä sosiaalisessa mediassa.

– Muutamia oppilaita, ja he ovat alle 16-vuotiaita. Sen verran voin kertoa, sanoo tutkintaa johtanut rikoskomisario Heidi Niemi.

Tapausta on tutkittu epäiltynä törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksenä, virka-aseman väärinkäyttämisenä, seksuaalisena hyväksikäyttönä, lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä sekä lapsen houkuttelemisena seksuaalisiin tarkoituksiin.

Epäilty on ollut vangittuna noin kahden viikon ajan, mutta hänet on sittemmin vapautettu, kertoo poliisi. Esitutkinta on valmis, ja asia etenee syyttäjälle syyteharkintaan.