Perussuomalaiset julkaisi vaihtoehtobudjetin: EU:n tukipaketti pitää hylätä ja säästää maahanmuutosta

Perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä vas.) ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio vaihtoehtobudjetin julkaisutilaisuudessa. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

STT

Oppositiopuolue perussuomalaiset ehdottaa vaihtoehtobudjetissaan, että EU:n tukipaketti hylättäisiin ja kehitysapurahoja leikattaisiin. Oppositiopuolueet esittävät perinteisesti oman vaihtoehtonsa hallituksen ensi vuoden talousarviolle.

Puolue esittää myös maahanmuuttoon säästöjä, sillä säästöt kertautuvat useampien yhteiskunnan alojen kuten terveydenhoidon, sosiaaliturvan ja oikeuslaitoksen resursseissa.

– Maahanmuutosta pitkällä aikavälillä saatavat säästöt ovat paljon suurempia kuin seuraavan vuoden budjettitalouden välittömät säästöt, huomauttaa tiedotteessa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio.

Perussuomalaiset pitää veronkevennyksiä parempana keinona elvyttää taloutta kuin julkisen sektorin kasvattamista. Puolue alentaisikin työn verotusta 150 miljoonalla eurolla.

Teollisuuden verorasite laskisi merkittävästi muun muassa päästökauppakompensaatiota korottamalla. Puolue helpottaisi myös yksin- ja pienyrittäjien asemaa luomalla Viron yritysveromallin kaltaisen kannustimen, jossa yhteisveroa ei tarvitsisi maksaa pienissä yrityksissä ennen kuin voittoja nostetaan ulos.

Kommentoi