Lauantaina kannattaa nauttia aurinkoisesta aamusta – päivän mittaan lännestä saapuu taas sadetta ja tuulta

Etelä-Suomi sai lumipeitteen varhain perjantaina. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

Maiju Ylipiessa / STT

Lauantaiaamu valkenee pakkasyön jälkeen koko maassa aurinkoisena. Päivän mittaan pilvisyys lisääntyy, ja länsirannikolle ja Länsi-Lappiin saapuu iltapäivällä lännestä voimakas sadealue, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan STT:lle. Illan ja yön aikana sateet liikkuvat maan yli itään.

Sateet tuovat mukanaan myös navakkaa ja puuskaista tuulta. Merellä tuulet voimistuvat jälleen myrskylukemiin.

– Jos lauantaina haluaa ulkoilla, ehdottomasti heti aamulla liikkeelle, vinkkaa Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Jylhä-Ollila.

Aivan idässä ja pohjoisessa lunta voi kertyä sateiden myötä 5–15 senttiä. Etelässä ja lännessä sateet tulevat vetenä ja vievät perjantaina sataneen ohuen lumipeitteen mukanaan. Maan keskivaiheille jää vyöhyke, jossa odotettavissa voi olla sekä lunta että vettä.

Lapissa talvi tullut ehkä jäädäkseen

Sunnuntaina luvassa on taas aurinkoinen päivä varsinkin maan etelä- ja keskiosissa. Lapissa pilvisyys on hieman runsaampaa.

Lämpötilat ovat päivisin etelässä ja lännessä viiden asteen tuntumassa. Idässä ollaan nollan tienoilla, pohjoisessa hienoisesti pakkasella.

Ensi viikolla luvassa on näillä näkymin samantyyppistä, vaihtelevaa säätä.

– Lapissa näyttäisi, että on jo vähän pysyvämmän talven tuntumaa. Lunta tulee lisää ja lämpötilat pysyvät pakkasella, Jylhä-Ollila sanoo.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin