Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toista sataa media-alan yritystä haki koronatukea

Journalistisen sisällön edistämiseen myönnettävää valtionavustusta eli niin sanottua koronatukea on hakenut yhteensä 119 media-alan yritystä, kertoo liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Tukea haettiin yhteensä 271 tiedotusvälineelle: sanomalehdille, aikakauslehdille ja verkkojulkaisuille sekä radio- ja tv-kanaville.

– Ehkä vähän yllätti hakemusten suuri määrä. Sanomilta ei tainnut tulla hakemuksia, mutta muuten oli kyllä koko media edustettuna, kertoi lakimies Sari Tujunen Traficomilta STT:lle.

Koronatukeen on tällä hetkellä varattu rahaa viisi miljoonaa euroa, mutta summan kasvattamisesta 7,5 miljoonaan on ollut puhetta.

Avustuksen tarkoituksena on tukea koronaepidemiasta kärsinyttä journalistista sisältöä tuottavaa mediaa. Tuen saamisen edellytyksenä on muun muassa mediamyynnin ja liikevaihdon merkittävä väheneminen koronaepidemian seurauksena.

Valtionavustuksen tavoitteena on lisätä monimuotoista journalistista sisältöä ja sen tarjontaa sekä tukea journalismia paikallisella, alueellisella ja valtakunnallisella tasolla. Tukea myönnetään journalistista työtä tekevien henkilöiden palkkoihin ja freelance-palkkioihin kaikille tukea hakeneille ja edellytykset täyttäville tiedotusvälineille.

Tukipäätökset on määrä tehdä tämän vuoden loppuun mennessä.