Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syksyllä jaetaan noin 3 500 valkolakkia – kolme abiturienttia kirjoitti seitsemän laudaturia

Tänä syksynä noin 3 500 ylioppilasta saa valkolakin, tiedottaa ylioppilastutkintolautakunta. Heistä noin 160 on suorittanut ylioppilastutkinnon pakolliset kokeet jo aikaisemmin, mutta saanut opintonsa valmiiksi vasta tänä syksynä.

Syksyn ylioppilaskokeisiin ilmoittautui noin 46 500 kokelasta.

Kolme tänä syksynä ylioppilaskokeisiin osallistunutta kokelasta sai seitsemän laudaturia. Laudaturit ovat korkeimpia arvosanoja ja ne ilmaisevat huippuosaamista kyseisessä tutkintoaineessa.

Tänä syksynä ylioppilaiden paras arvosanapistemäärä on 60. Sen saavutti yksi kokelas.

Korona langetti varjon myös syksyn kirjoitusten ylle

Koronaviruspandemia aiheutti muutoksia syksyn koepäiviin. Ylioppilastutkintolautakunta jakoi kaksi reaalikoepäivää neljäksi päiväksi ja vieraan kielen pitkän oppimäärän kahdeksi koepäiväksi yhden sijaan. Näin kokeet voitiin järjestää pienemmissä kokelasryhmissä ja paremmilla turvaväleillä.

Kokelaat, jotka eivät voineet flunssaoireiden tai esimerkiksi mahdollisen karanteenin vuoksi osallistua kokeisiin saivat ylioppilaslautakunnalta erilliset ohjeet.

– Valitettavasti osa kokelaista joutui muuttamaan suunnitelmiaan syksyn koronatilanteen vuoksi. Suomalaisessa koulutuksessa ei kuitenkaan ole umpiperiä, vaan kokeita pääsee suorittamaan myös viiveen jälkeen, sanoo ylioppilastutkintolautakunnan pääsihteeri Tiina Tähkä tiedotteessa.

Kokelaat pääsevät katsomaan koesuorituksiaan Opetushallituksen Oma opintopolku -palvelussa huomisaamusta lähtien.