Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Melania Trump: Jokainen laillinen ääni on laskettava, laittomia ei – istuva presidentti lähti jälleen golfkeskukselleen

Amerikkalaiset ansaitsevat reilut vaalit, sanoo Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Melania Trump Twitter -tilillään.

Jokainen laillinen ääni on laskettava, laittomia ei, hän tähdentää. Hänen mukaansa Yhdysvaltain demokratiaa on suojeltava täydellisellä läpinäkyvyydellä.

Melania Trump ei tätä ennen ole julkisesti kommentoinut presidentinvaalien tulosta. Mediat julistivat demokraattien Joe Bidenin vaalien voittajaksi lauantaina.

CNN kertoi aiemmin sunnuntaina, että sen tietojen mukaan Melania Trump olisi kehottanut puolisoaan Donald Trumpia hyväksymään vaalitappion.

Donald Trump lähti golfkeskukselleen

Donald Trump on palannut tappiouutistensa jälkimainingeissa jälleen golfkeskukselleen, kertovat muun muassa uutiskanavat NBC News ja CNN .

NBC:n toimittaja Josh Lederman kertoo Twitterissä Suomen aikaa iltapäiväviiden jälkeen, että Trump on saapunut juuri Virginiassa sijaitsevalle golfkeskukselleen.

CNN:n mukaan sunnuntai on Trumpille jo ainakin 300. presidenttikautensa päivä, jonka hän on kuluttanut ainakin osittain golfkeskuksella.

Trump oli golfreissulla samaisessa kohteessa myös eilen. Hän palasi kuitenkin Valkoiseen taloon sen jälkeen, kun yhdysvaltalaismediat olivat julistaneet Joe Bidenin vaalien voittajaksi.

Media: Trumpia sekä kehotettu luopumaan vallasta että taistelemaan siitä

Yhdysvalloista tihkuu ristiriitaista tietoa siitä, hyväksyykö Trump vaalitappionsa.

Myös Trumpin vävyn ja neuvonantajan Jared Kushnerin on kerrottu lähestyneen tätä vaalitulokseen liittyen. Uutistoimisto AP kertoi aiemmin tänään, että hän olisi kehottanut Trumpia hyväksymään vaalituloksen.

Axios -uutissivusto kuitenkin sanoi Kushnerin neuvoneen Trumpia ryhtymään oikeustoimiin tuloksen haastamiseksi.

CNN ja AP kertoivat aiemmin, että Trumpin vävy ja neuvonantaja Jared Kushner on lähestynyt presidenttiä vaalitappioon liittyen. AP:n mukaan Kushner olisi kehottanut Trumpia hyväksymään vaalien tuloksen.

Axios- uutissivusto antaa taas päinvastaista tietoa. Sen mukaan väitteet eivät pidä paikkaansa, vaan Kushner olisi sen sijaan neuvonut Trumpia ryhtymään lakitoimiin vaalituloksen haastamiseksi.

Trump ei ole tähän mennessä kuitenkaan ainakaan julkisesti tunnustanut vaalitappiotaan demokraattien Joe Bidenille, vaan on jatkanut väitteitään siitä, että vaalit olisivat olleet vilpilliset. Vaalien vilpillisyydestä ei ole esitetty mitään todisteita.

Trump tviittasi sunnuntaina iltapäivällä Suomen aikaa jälleen tviittejä, jossa vihjasi, että vaaleissa olisi tapahtunut vilppiä. Hän siteerasi tviiteissä muun muassa lakioppinut Jonathan Turleyta.

Uutistoimisto AP kertoo myös Trumpin kanssa työskennelleiden ihmisten haastatteluihin pohjaten, että Trump ei välttämättä koskaan hyväksy tappiotaan, mutta lähtee silti lopulta Valkoisesta talosta.

AP:n mukaan muun muassa Trumpin pojat Donald Jr. ja Eric ovat kehottaneet isäänsä taistelemaan vallasta, kuten myös Trumpin asianajaja Rudy Giuliani. Sen sijaan osa Trumpin neuvonantajista on kehottanut häntä hyväksymään tappionsa.

Konservatiivisen Fox Newsin mukaan Trump olisi taas mahdollisesti harkitsemassa rauhanomaista vallanvaihtoa Bidenille. Uutiskanavan nimettömien lähteiden mukaan Trump voisi harkita häviön tunnustamista , mikäli hänen kampanjansa ajamat oikeusjutut eivät etene.

Trump on aloittanut oikeusjuttuja useissa osavaltioissa vaalitulokseen liittyen. Osa niistä on jo torpattu.

Romney: Trumpin ei kannata odottaa poistuvan kaikessa hiljaisuudessa

Republikaanisenaattori Mitt Romney arvioi uutiskanava CNN :lle, ettei kannata odottaa Trumpin poistuvan kaikessa hiljaisuudessa.

Senaattorilta kysyttiin mielipidettä muun muassa väitteisiin vaalivilpistä. Romneyn mukaan Trumpilla on "suhteellisen rento suhde totuuden kanssa". Hän uskoo silti Trumpin hyväksyvän väistämättömän, kun kaikki korjausliikkeet ovat ehtyneet.

NBC :n Meet the Press -ohjelmassa Romney puolestaan arvioi, että Trumpilla on jatkossakin valtava vaikutus siihen, miten republikaanipuolue menee eteenpäin.

Trumpia useaan otteeseen kritisoinut Romney oli ensimmäinen republikaanisenaattori, joka onnitteli Bidenia vaalivoitosta.