Suomessa 215 uutta koronatartuntaa, ei uusia kuolemantapauksia

Sairaalahoidossa on 65 ihmistä, mikä on 9 vähemmän kuin maanantaina. Tehohoidossa olevia on 10, mikä on yhtä monta kuin maanantaina. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Sanna Raita-aho, Antti Salmensaari / STT

Suomessa ei ole raportoitu uusia kuolemantapauksia liittyen koronaviruksen aiheuttamaan tautiin, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Yhteensä koronan aiheuttamaan tautiin on kuollut nyt 354 ihmistä.

Sairaalahoidossa on 65 ihmistä, mikä on yhdeksän vähemmän kuin maanantaina. Tehohoidossa olevia on 10, mikä on saman verran kuin maanantaina.

Aiemmin tänään raportoitiin 215 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä tartuntoja on raportoitu Suomessa nyt 15 378. Kahden viikon aikana on raportoitu 2 675 tartuntaa, mikä on 36 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

THL ilmoittaa tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa eli maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Taudin ilmaantuvuus on THL:n mukaan kahden viime viikon ajalta 44,7 tapausta kohti 100 000 asukasta. Ilmaantuvuus asukasta kohden on suurinta Vaasan sairaanhoitopiirissä.

Oulu siirtymässä pandemian kiihtymisvaiheeseen

Oulu on siirtymässä epidemian kiihtymisvaiheeseen, kertoo Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

Kaupunkiin asetetaan uusia koronarajoituksia. Maskin käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Kokoontumiset rajoitetaan 20 ihmiseen.

Lisäksi ihmisiä, jotka ovat osallistuneet tapahtumaan, jossa riski korona-altistukselle on kasvanut, kehotetaan välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmien luona kymmenen päivän ajan. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi yleisötapahtumat ja ravintoloissa vierailut.

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu kahden viime viikon aikana yhteensä 99 uutta koronatartuntaa, joista suurin osa Oulussa.

Muualla Pohjois-Pohjanmaalla ollaan edelleen epidemian perustasolla.

Kaksi koulua etäopetukseen

Riihimäellä Karan koulu ja Sipoossa Sibbo gymnasium siirtyvät etäopetukseen.

Riihimäen Karan koulussa todettu uusi koronatartuntaketju. Aiemmin koulussa on todettu kaksi toisistaan erillistä koronatartuntaketjua. Karan koulussa oppilaita on yli 480 ja opetushenkilöstöä noin 40.

Lähiopetukseen palataan maanantaina 9. marraskuuta.

Sippo gymnasiumissa kahdella opiskelijalla on todettu koronavirustartunta. Toinen opiskelijoista on ollut paikalla opetuksessa taudin tartuttavuusaikana. Lukion muut opiskelijat ja henkilöstö ovat voineet tuolloin altistua tartunnalle. Lukio siirtyy kokonaan etäopetukseen ensi viikon loppuun saakka.

Nikkilässä sijaitsevassa Sibbo gymnasiumissa on yhteensä noin 150 opiskelijaa

Husissa alkaa tutkimus koronavirustaudin pitkäaikaisista vaikutuksista

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) aloittaa seurantatutkimuksen koronavirustaudin pitkäaikaisvaikutuksista keuhkoihin ja elämänlaatuun. Lähiviikkoina alkavan tutkimuksen aineistoon pyritään saamaan mukaan 300 taudin sairastanutta potilasta, joiden terveyttä seurataan vuoden ajan.

Koronaviruksen ja aiempien koronavirustautien (sars ja mers) aiheuttamien jälkioireiden perusteella oletetaan, että koronavirustauti saattaa jättää pysyviä toimintakykyä heikentäviä vaurioita keuhkoihin ja alentaa elämänlaatua pitkäaikaisesti.

Tutkimuksen toteuttavat yhteistyössä Hus, tuberkuloosin ja keuhkosairauksien asiantuntijajärjestö Filha ja Hengitysliitto.

----

Korjattu klo 16.03: Jutussa mainittu koko maan ilmaantuvuusluku (44,7) on taudin ilmantuvuus koko maassa kahden viime viikon ajalta, ei kokonaisilmaantuvuus epidemian ajalta.

Kommentoi