Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Yritysvastuujärjestö Finnwatch mukaan äitiyspakkauksen vastuullisuus etenee mutta vain pienin askelin

Äitiyspakkauksen sosiaalinen vastuullisuus kehittyy, mutta hitaasti, sanoo yritysvastuujärjestö Finnwatch torstaina julkaistussa seuranta-artikkelissaan.

Järjestön tammikuussa 2019 julkaisemassa raportissa kiinnitettiin huomiota vakaviin puutteisiin työelämän oikeuksien toteutumisessa äitiyspakkauksessa olevien tuotteiden tuotantoketjuissa.

Seuranta-artikkelissa Finnwatch sanoo Kelan ryhtyneen kehittämään äitiyspakkauksen sosiaalista vastuullisuutta lisäämällä siihen liittyviä sopimusehtoja ja varaamalla itselleen mahdollisuuden tehdä tarkistuksia sen sopimuskumppaneiden tuotantoketjuihin.

– Suunta on oikea, mutta kaipaa terävöittämistä, Finnwatch sanoo artikkelissa.

Tuotantoketjujen riskianalyysin pohjalta Kela voisi järjestön mukaan myös muotoilla äitiyspakkaustuotteille sosiaaliseen vastuun vertailukriteereitä.

– Jos sosiaalisesta vastuullisuudesta saisi kilpailutuksissa lisäpisteitä, voisi se kannustaa tarjoajia kehittämään omaa vastuullisuuttaan, artikkelissa sanotaan.

Kela pitää jatkotyötä tärkeänä ja sanoo avustaneensa seuranta-artikkelin laadinnassa.

– Äitiyspakkauksen tuotteiden vastuullisuutta valvotaan jo nyt ja sitä kehitetään edelleen, sanoo Kela tiedotteessa.

Äitiyspakkaukseen valittavien tuotteiden tulee täyttää EU:n ja Suomen lainsäädännön asettamat vaatimukset. Tuotteiden vastuullisuutta seurataan Kelan mukaan myös muilla kriteereillä.

Äitiyspakkauksen tuotteita valitessa turvallisuus on ensisijainen asia. Sen lisäksi painotetaan Kelan mukaan laatua, ekologisuutta ja vastuullisuuden eri osa-alueita.

– Meille on tärkeää tehdä yhteistyötä Finnwatchin kaltaisten toimijoiden kanssa ja käydä vuoropuhelua vastuullisuudesta, sanotaan Kelan tiedotteessa.