Uusiutuvien tuotteiden vahva tulos kannatteli Nestettä

Nesteen tulos oli vahva kolmannella vuosineljänneksellä koronapandemiasta huolimatta, arvioi yhtiön toimitusjohtaja Peter Vanacker.

– Uusiutuvat tuotteet -liiketoiminta oli varsin kestävä ja paransi sekä myyntikatettaan että myyntimääriään edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna, hän sanoo tiedotteessa.

Vertailukelpoinen liikevoitto oli heinä-syyskuussa 373 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 435 miljoonaa.

Uusiutuvien tuotteiden heinä-syyskuun vertailukelpoinen liikevoitto oli 352 miljoonaa euroa. Viime vuonna vastaavana ajankohtana luku oli 305 miljoonaa.

Öljytuotteet-liiketoiminta kärsi edelleen erittäin heikoista jalostusmarkkinoista pandemiaan liittyvän kysynnän romahtamisen ja ylitarjonnan takia. Öljytuotteiden vertailukelpoinen liikevoitto tipahti miinuksen puolelle, kun vuosi sitten se oli 113 miljoonaa euroa plussalla.

Neste hakee 50 miljoonan euron vuosisäästöjä

Varmistaakseen pitkän tähtäimen kilpailukyvyn öljytuotteissa, jalostamotoiminnnan uudelleenjärjestelyistä on aloitettu yt-neuvottelut. Neste tutkii öljytuotteiden jalostamotoimintojen lakkauttamista Naantalissa. Lisäksi se pohtii Porvoon jalostamon kehittämistä uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden prosessointiin. Toimenpiteillä tavoitellaan 50 miljoonan euron vuotuisia säästöjä.

Yhtiö odottaa, että merkittävä epävakaus jatkuu öljytuotteiden ja uusiutuvien raaka-aineiden markkinoilla koronapandemian vuoksi. Öljytuotteiden kysynnän odotetaan hitaasti jatkavan elpymistään loppuvuonna.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut