Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi, Latvia ja Patria sopivat yhteisen panssariajoneuvojärjestelmän kehittämisestä

Suomi, Latvia sekä puolustustarvikevalmistaja Patria Land ovat sopineet yhteistyöstä yhteisen panssaroidun ajoneuvojärjestelmän luomisessa. Yhteisellä tuotekehitystyöllä on tarkoitus kehittää Patrian valmistamasta Patria 6x6 -prototyypistä molempien maiden vaatimusten mukainen yhteinen panssariajoneuvoalusta. Sen päälle kehitetään miehistönkuljetuspanssariajoneuvo ja johtamispaikka-ajoneuvo.

Ensimmäiset toimitukset voisivat olla vuonna 2021. Mahdollisista sarjahankinnoista neuvotellaan kokonaan eri sopimus.

– On hienoa, että epidemiaoloista huolimatta kykenemme jatkamaan kahdenvälistä materiaaliyhteistyötä tällä tavoin. Molemmat maat ovat projektissa kyenneet sovittamaan vaatimuksensa yhteen, kiitteli puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) tiedotteessa.

Jalkaväen tarkastaja, eversti Rainer Peltoniemi Maavoimien esikunnasta luonnehti yhteistyötä merkittäväksi päänavaukseksi.

– Yhteisen tutkimus- ja tuotekehitysprojektin myötä on mahdollista löytää ratkaisuja myös yhteistoimintakyvyn parantamiseen, säästää elinkaarikustannuksissa ja parantaa huoltovarmuutta, Peltoniemi totesi.

Sopimuksen kokonaisarvo on 7,3 miljoonaa euroa. Suomi ja Latvia jakavat kustannukset tasan.