Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Valko-Venäjän hallinto uhkaa aseiden käytöllä mielenosoittajia vastaan

Valko-Venäjän hallinto sanoi maanantaina, että poliisille on annettu lupa käyttää aseita maan itsevaltaisen johtajan Aljaksandr Lukashenkan vastaisten mielenosoitusten hajottamiseksi.

Ilmoitus annettiin sen jälkeen, kun mellakkapoliisi oli käyttänyt sunnuntaina poikkeuksellisen rajua väkivaltaa pääkaupunki Minskiin kokoontuneita mielenosoittajia vastaan. Poliisi käytti vesitykkejä, tainnutuskranaatteja ja pamppuja.

Kansainvälisten tarkkailijoiden mukaan mielenosoitukset ovat olleet rauhanomaisia.

Valko-Venäjän ensimmäinen varasisäministeri Gennadi Kazakevitsh sanoi videolausunnossaan, että poliisit ja turvallisuusjoukot käyttävät tarvittaessa mellakkavarusteita ja tappavia aseita.

Kazakevitshin mukaan mielenosoituksista on tullut "äärimmäisen radikaaleja". Hän väitti, että protesteissa on mukana tappelijoita, anarkisteja ja jalkapallohuligaaneja.

Myöhemmin maanantaina poliisi käytti Minskissä kyynelkaasua ja tainnutuskranaatteja lähinnä keski-ikäisistä ja vanhemmista naisista koostunutta ryhmää vastaan. Mielenosoittajat kantoivat kylttejä, joissa sanottiin "isoäitien seisovan kansan rinnalla."

- - - - -

Lähteenä myös BBC.