THL: Suomessa 214 uutta koronatartuntaa, sairaalahoitoa tarvitsevien määrä kasvanut – Jyväskylän laaja tartuntarypäs selvitetty lähes kokonaan

Jyväskylässä viime viikolla ilmennyt laaja koronatartuntarypäs on saatu selvitettyä lähes kokonaan, kertoo Jyväskylän kaupunki.

Hengellisessä yksityistilaisuudessa syyskuun lopulla tapahtuneen joukkoaltistumisen vuoksi noin 700 ihmistä on asetettu karanteeniin viikonlopun ja tämän päivän aikana.

Sanomalehti Keskisuomalaisen tietojen mukaan tartunnat jäljittyvät uskonnolliseen yhteisöön, joka on rekisteröitynyt tänä vuonna. Yhteisö kokoontui Kukkumäessä seurantalo Valorinteellä.

Yhteisön pastori kertoo Keskisuomalaiselle, että loppuvuoden tapahtumat on peruttu.

Tilaisuuteen liittyviä koronavirustartuntoja ilmeni viime viikon aikana yhteensä 50. Tänään on ilmoitettu tähän mennessä neljä uutta tartuntaa, jotka liittyvät tapahtumasta alkaneeseen tartuntaketjuun, kaupunki kertoo.

Tilaisuuteen osallistui yli sata ihmistä, jotka on kaikki testattu.

Jyväskylän kaupungin ylilääkärin Johanna Tuukkasen mukaan Jyväskylän koronatilanne on tätä tartuntarypästä lukuun ottamatta mennyt kahden viime viikon ajan parempaan suuntaan.

Tuukkanen kertoo, että tartuntaketjujen alkuperästä lähes 90 prosenttia on terveydenhuollon tiedossa.

– Laajoja, alkuperältään tunnistamattomia tartuntaketjuja ei Jyväskylässä siten ole liikkeellä, Tuukkanen sanoo tiedotteessa.

Jyväskylä antoi syyskuun lopulla kaikille yli 15-vuotiaille asukkailleen maskisuosituksen, joka on voimassa lokakuun loppuun asti. Maskeja tulee käyttää Jyväskylässä kaikissa julkisissa tiloissa sekä erilaisissa tapahtumissa sisä- ja ulkotiloissa.

Suomessa lähes 2 500 tartuntaa kahdessa viikossa

Suomessa on raportoitu 214 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Kahden viimeisen viikon aikana on raportoitu yhteensä 2 469 tartuntaa, mikä on 1 353 tartuntaa enemmän kuin edeltäneiden kahden viikon aikana.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku Suomessa on nyt 14 vuorokauden ajalta 42,5 tartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden. Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu 12 212.

THL kertoi maanantaina, että Suomessa ei ole raportoitu uusia koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemantapauksia. Tautiin liittyviä kuolemia on Suomessa raportoitu yhteensä 346.

THL:n mukaan sairaalahoidossa on 46 ihmistä. Sairaalassa olevien määrä on kasvanut perjantaista yhdeksällä.

Sairaalassa olevista tehohoidossa on 10 ihmistä. Määrä on kaksinkertaistunut perjantaista, jolloin ilmoitettiin viidestä tehohoidettavasta.

Mainos: Warkauden Lehti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut