Nelikymppinen mies tuomittiin vankeuteen vuonna 2015 tapahtuneista lapseen kohdistuneista törkeistä raiskauksista

Asia tuli vireille Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa viime vuoden marraskuussa. TIMO AALTO / LEHTIKUVA

Jecaterina Mantsinen / STT

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut 39-vuotiaan miehen kolmen ja puolen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen teinityttöön kohdistuneista törkeistä seksuaalirikoksista. Oikeuden mukaan tekoaikaan 34-vuotias mies muun muassa raiskasi 14-vuotiaan tytön kahdesti vuonna 2015.

Mies ja tyttö tunsivat, koska mies oli seurustellut tytön äidin kanssa tytön ollessa vauva. Tyttö oli pitänyt miestä "setänään" ja halunnut vuonna 2015 matkustaa kesäksi Virosta tämän luo Suomeen. Tytön tarkoitus oli tienata taskurahaa samalla maatilalla, jolla mies työskenteli.

Tytön mukaan seksuaalinen väkivalta alkoi, kun hän oli katsonut miehen kanssa elokuvaa. Mies oli kosketellut tyttöä sohvalla, mutta lopettanut, kun tyttö pyysi. Kaksi päivää myöhemmin mies kävi sohvalla tytön päälle makaamaan, riisui tältä vaatteita ja työnsi sormensa tytön emättimeen. Tytön mukaan tällaista oli tapahtunut varmuudella kaksi kertaa.

Käräjäoikeus piti tytön kertomusta uskottavana ja luotettavana. Tyttö oli muun muassa tuonut esille, jos ei ollut muistanut joitakin asioita.

– Asianomistaja on ollut miehen huolenpitovastuulla ja pitkälti tästä riippuvainen, koska hän ei ole osannut Suomea. Teot on siten katsottava vallinneissa olosuhteissa myös kokonaisuutena arvostellen törkeiksi, tuomiossa sanotaan.

Mies kiisti syytteet pääosin

Tyttö palasi kotiin äitinsä luokse ja kertoi miehen toiminnasta. Rikosilmoitus tehtiin Virossa alkuvuodesta 2016 ja Viron poliisi kuuli tyttöä syksyllä 2018. Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa asia tuli vireille viime vuoden marraskuussa.

Mies kiisti syytteet pääosin. Hän väitti sopineensa tytön kanssa, että tämä saa uuden puhelimen, jos mies saa koskettaa tämän rintaa. Muutoin mies katsoi tytön keksineen asiat saadakseen rahaa.

Miehen syyksi luettiin törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, kaksi törkeää raiskausta ja pakottaminen seksuaaliseen tekoon. Hänet määrättiin maksamaan uhrille korvauksia 12 500 euroa.

STT ei julkaise tuomitun nimeä tai rikosten tarkkaa tapahtumapaikkaa uhrin yksityisyyden suojelemiseksi. Tuomio on annettu perjantaina.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin