Ravintolakonsernin toimitusjohtaja vetoaa ravintola-alan puolesta avoimella kirjeellä: "Ministeri, sormi katkaisijalla on teidän"

NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström pitää selvänä, etteivät ravintoloille luvatut korvaukset riitä kattamaan rajoituksista aiheutuneita menetyksiä. HANNA MATIKAINEN / LEHTIKUVA

STT

Ravintolakonserni NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström syyttää avoimessa kirjeessä ravintola-alaan kohdistuvien koronarajoitusten sysäävän alan kuilun partaalta kuilun pohjalle.

Vikström kirjoittaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd.) kohdennetussa kirjeessä, että rajoitukset syövät ravintola-alan kasvun edellytykset pitkäksi aikaa. Hän arvioi, että etenkin pienistä ravintoloista moni joutuu sulkemaan ovensa lopullisesti.

Vikströmin mukaan on selvää, etteivät matkailu- ja ravintola-alalle luvatut korvaukset hyvitä täysimittaisesti rajoitusten aiheuttamia menetyksiä. Hänen mukaansa hallituksen pitäisi tukea palvelujen kysyntää arvonlisäveron määräaikaisilla alennuksilla sekä harkita nuorten työntekijöiden työnantajamaksujen määräaikaista alentamista.

Kirjeestä on julkaistu koko sivun ilmoituksena lyhyempi versio Satakunnan Kansan ja Länsi-Suomen etusivuilla. Lehdet ilmestyvät Kiurun kotimaakunnassa Satakunnassa. Lehtien etusivuilla julkaistussa versiossa on Vikströmin ohella allekirjoittajina paikallisia ravintola-alan yrittäjiä.

– Yritykset ovat jo lomauttaneet ja irtisanoneet henkilöstöään. Nyt valot sammutetaan täysin ja ministeri, sormi katkaisijalla on teidän, lehtien etusivuilla lukee.

Lyhyempi versio on luettavissa Vikströmin Facebook-sivulla julkaistussa päivityksessä .

Satakunnan Kansan erikseen haastattelema Vikström sanoo lehdelle, että kirje on kohdistettu koko hallituksen sijaan Kiurulle, sillä rajoitukset on tehty sosiaali- ja terveysministeriön vetäminä.

– Näkökulmastamme tämä henkilöityy vastuuministeriin Krista Kiuruun. Hänet me haluamme herättää, Vikström sanoo.

Lisäksi Vikström kertoo lehdelle toivovansa, että ravintola-alaa kuultaisiin rajoituksia suunniteltaessa.

Sote-neuvotteluihin eduskunnasta kiirehtinyt ministeri Kiuru ei pysähtynyt kommentoimaan asiaa eduskunnassa.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) puolestaan sanoi eduskunnassa, että ravintoloille on luvassa tukea kustannustuen muodossa joulukuussa. Sitä voivat hakea myös muut kuin ravintola-alan yritykset. Erillisiä korvauksia ravintoloille ei ole tulossa.

Lintilä sanoo tietävänsä "valitettavan hyvin" sen, että ravintolat ovat luisumassa kuilun partaalta kuilun pohjalle.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin