Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jussi Saramo vahvoilla opetusministerin sijaiseksi, vastaehdokkaita ei ole ilmaantunut

Kansanedustaja Jussi Saramo näyttää nousevan opetusministeriksi puoluejohtaja Li Anderssonin äitiysvapaan ajaksi. Vasemmistoliiton puoluehallitus on esittänyt Saramoa tehtävään, eikä hänelle ole ilmaantunut vastaehdokkaita.

Puoluevaltuuston puheenjohtaja Miikka Kortelainen kertoo STT:lle, ettei hänen tiedossaan ainakaan vielä ole muita henkilöitä, jotka olisivat käytettävissä tehtävään. Puoluevaltuusto valitsee Anderssonin sijaisen yhteiskokouksessaan eduskuntaryhmän kanssa tiistaina. Asiasta kertoi ensin Kansan Uutiset .

Saramo on vasemmistoliiton varapuheenjohtaja ja ensimmäisen kauden kansanedustaja Uudeltamaalta. Tätä ennen hän on työskennellyt ministerin erityisavustajana opetus- ja kulttuuriministeriössä, vasemmistoliiton poliittisena sihteerinä ja europarlamentaarikko Merja Kyllösen avustajana. Vuodet 2017–2019 hän toimi Solaris-lomien toimitusjohtajana.

Entinen kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki kertoi viikonloppuna jatkavansa mielellään eduskuntaryhmän johdossa. Kansan Uutisten mukaan myöskään kansanedustaja Veronika Honkasalo ei ole käytettävissä tehtävään.

Arhinmäen mukaan opetusministerin tehtävässä on keväällä erityistä oppivelvollisuuden pidentämisen toteuttaminen.

– Ensi keväänä pitäisi tehdä myös selvitys voitontavoittelun kieltämisestä tai rajoittamisesta varhaiskasvatuksessa, Arhinmäki kirjoitti Facebookissa .

Andersson on saamassa lapsen uudenvuoden tienoilla ja aikoo hoitaa tehtäviään joululomiin saakka.