Sadat protestoivat köyhien korttelien koronarajoituksia vastaan Madridissa – Kreikan siirtolaisleireillä varmistui ensimmäinen koronakuolema

Madridissa osoitettiin mieltä koronarajoituksia vastaan. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Sadat ihmiset osoittivat sunnuntaina mieltään Espanjan pääkaupungin Madridin koronarajoituksia vastaan. Rajoituksia on määrätty valikoivasti, ja monet niistä koskevat tiheään asuttuja kaupunginosia, joissa asuu vähävaraisempaa väkeä.

Rajoitusalueilla asuvat saavat liikkua alueen sisällä vapaasti, mutta alueelta saa poistua vain töihin, kouluun tai lääkärinhoitoon. Kaikki alueiden puistot on suljettu, ja ravintoloiden on pantava ovet säppiin viimeistään kymmeneltä.

Protestoijat vaativat niin ikään Madridin aluejohtajan Isabel Diaz Ayuson eroa. Ayuso kohautti taannoin lausunnollaan, jossa hän syytti eristykseen joutuneiden alueiden asukkaiden holtitonta elämäntapaa covid-19-tautitapausten määrän noususta.

– Siinä ei ole mitään järkeä, että voit käydä töissä varakkaalla alueella, mutta et voi poiketa ottamaan paukkua. Tartuntojen määrät nousevat kaikkialla, joten sääntöjenkin tulisi olla samat kaikille, järkeili 27-vuotias sähkömies Marcos Ruiz Guijarro.

Madrid on kärsinyt pahasti myös koronan toisesta aallosta, kuten lähes koko Espanja.

Espanjassa on kuollut koronaviruksen seurauksena yli 32 000 ihmistä. Väkilukuun suhteutettuna kuolleita on 668 miljoonaa asukasta kohti. Suomessa vastaava luku oli perjantaina 62.

Ateenan lähellä sijaitsevalla leirillä asunut afganistanilaismies kuoli

Kreikan siirtolaisleireillä on varmistunut ensimmäinen koronaviruskuolema, kertoivat viranomaiset sunnuntaina. Uhri oli afganistanilainen 61-vuotias kahden lapsen isä, joka oli elänyt Malakassan leirillä lähellä Ateenaa. Mies menehtyi sairaalassa Ateenassa.

Malakassan, Schiston ja Elaionasin leirit pantiin karanteeniin kuluvan kuun alussa, sen jälkeen kun viranomaiset huolestuivat koronaviruksen leviämisestä leireillä.

Kreikan siirtolaisleirit ovat teknisesti olleet koronan vuoksi täysin suljettuja maaliskuusta asti, ja ihmisten liikkumista on rajoitettu voimakkaasti, mitä ihmisoikeusjärjestöt ovat arvostelleet.

Lesboksen saarella liki 240 siirtolaista tai turvapaikan hakijaa on saanut koronaviruksen.

Kommentoi