Koronavirusaltistumisia useissa paikoissa – Jyväskylässä yli 30 ihmistä määrättiin karanteeniin alakoulussa todettujen koronavirustartuntojen vuoksi

Mahdollisesti tartunnalle altistuneita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan pienienkin oireiden ilmaantuessa koronavirustestiin matalalla kynnyksellä. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Perjantain aikana on raportoitu useista koronavirusaltistuksista ja -tartunnoista ympäri Suomen.

Keski-Suomessa Jyväskylän normaalikoulun alakoulussa on todettu koronavirustartunta neljällä ihmisellä, tiedotti Jyväskylän yliopisto. Altistumisien vuoksi karanteeniin on määrätty 30 oppilasta ja viisi opettajaa.

Jo aikaisemmin useita kymmeniä Jyväskylän normaalikoulun alakoulun oppilaita oli määrätty karanteeniin koulussa todetun tartunnan vuoksi. Karanteenissa olevat oppilaat osallistuvat lukujärjestyksen mukaiseen opetukseen etäopetuksena.

Viime viikonloppuna 18.–20. syyskuuta Tallinkin Baltic Queenilla matkanneella ihmisellä on todettu koronavirustartunta matkan jälkeen, uutisoi Iltalehti . Samaan aikaan laivalla olleisiin matkustajiin on oltu yhteydessä, ja heitä on pyydetty tarkkailemaan mahdollisia oireita. Helsinki–Riika–Helsinki-reittiä matkanneella Baltic Queenilla on ollut koronavirustartunnan saaneen ihmisen kanssa samaan aikaan noin 1 500 matkustajaa.

Uudellamaalla Sipoossa Box Café & Grillissä lauantaina 19. syyskuuta illalla noin kello 18.30–19 asioineella ihmisellä on sittemmin todettu koronavirustartunta, kertoi Sipoon sosiaali- ja terveystoimi tiedotteessa. Tartunnan saaneen kanssa lähikontaktissa olleet ihmiset on tavoitettu ja asetettu karanteeniin, mutta muitakin altistumisia on saattanut tapahtua.

Pohjois-Savossa Iisalmessa Sokos Hotel Koljonvirrassa 18.–19. syyskuuta majoittuneella ihmisellä on todettu koronavirustartunta, kertoi Ylä-Savon sote-kuntayhtymä tiedotteessa. Tartunnan saanut on ollut hotellin ravintolan aamiaisella sekä lounaalla molempina päivinä.

Mahdollisesti tartunnalle altistuneita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan pienienkin oireiden ilmaantuessa koronavirustestiin matalalla kynnyksellä.

Kommentoi