Pohjois-Korea ampui aluevesillään eteläkorealaisen kalastusvirkamiehen, Etelä-Korean mukaan syynä koronan pelko

Pohjois-Korea on ampunut aluevesillään eteläkorealaisen kalastusvirkamiehen, joka katosi aiemmin partioveneeltään. Asiasta kertoo Etelä-Korean puolustusministeriö.

Puolustusministeriön mukaan tiedustelutiedot osoittavat, että Pohjois-Korean sotilaat ampuivat miehen ja polttivat tämän ruumiin koronaviruksen leviämisen pelossa. Ampumista oli edeltänyt kuulustelu.

Miehellä oli päällään pelastusliivit, ja hänet ammuttiin veteen, kertoi uutistoimisto AFP:n sotilaslähde.

Etelä-Korean uutistoimiston Yonhapin mukaan mies katosi maanantaina. Hänen on epäilty yrittäneen loikata Pohjois-Koreaan. Kun miehen katoaminen huomattiin partioveneessä, häntä yritettiin etsiä muun muassa lentokoneella.

Vene oli Keltaisellamerellä Yeonpyeongin saariryhmän lähettyvillä lähellä Pohjois-Korean rajaa, kun 47-vuotiaan miehen huomattiin kadonneen, ministeriö sanoi.

– Varoitamme ankarasti Pohjois-Koreaa siitä, että se on vastuussa kaikista seurauksista, ministeriön lausunnossa todettiin.

Etelänaapuri vaatii Pohjois-Korealta selitystä tapahtumista sekä syyllisten rankaisua.

Eristäytynyt ja yksinvaltaisesti johdettu Pohjois-Korea yrittää estää koronaviruksen leviämistä maassa. Siksi maan johto on määrännyt rajoja lähestyvät ammuttaviksi, Yhdysvaltain Etelä-Korean-joukkojen komentaja arvioi aiemmin tässä kuussa.

Veneeseen jäivät kengät

Sitä, miten mies joutui pohjoisen aluevesille, ei tiedetä tarkalleen. Aiemmin kerrottiin, että miehen kengät löytyivät partioveneestä. Tämä johti loikkausepäilyihin.

Heinäkuussa kerrottiin, että pohjoisesta etelään kertaalleen loikannut mies hankkiutui takaisin Pohjois-Koreaan ohi tarkoin vartioidun rajan. Hänen saapumisensa aiheutti rajakaupunki Kaesongin sulkemisen, kun maan viranomaiset pelkäsivät koronaviruksen leviämistä.

Kyse oli tuolloin ensimmäisestä maan ilmoittamasta koronavirusepäilystä. Köyhä ja sulkeutunut Pohjois-Korea ei ole toistaiseksi kertonut yhdestäkään vahvistetusta koronatartunnasta.

Pohjois-Korea sulki Kiinan vastaisen rajansa pandemian vuoksi jo tammikuussa.

Lähteenä myös Telegraph .

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut