Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EX-pääministeri May ei aio tukea brittihallituksen brexit-lakiesitystä

Britannian ex-pääministeri Theresa May sanoi maanantaina, ettei hän voi tukea hallituksen brexit-lakiesitystä, joka on kansainvälisen oikeuden vastainen. Mayn mukaan päänministeri Boris Johnsonin hallitus toimii vastuuttomasti ja holtittomasti.

– Tämä lakiesitys tekee korvaamatonta vahinkoa Britannian maineelle. Sen vuoksi minun on sanottava pääministerille, etten valitettavasti voi tukea tätä esitystä, May sanoi.

Britannian hallituksen alahuone hyväksyi viime viikolla lakiesityksen etenemisen jatkotarkasteluun. Vaikka lukuisat hallituspuolue konservatiivien kansanedustajat sanoivat, etteivät hyväksy lakia, vain kaksi äänesti käsittelyn jatkamista vastaan. Yhteensä 29 kansanedustajaa, May heidän mukanaan, pidättäytyi äänestämästä.

Vaikka Britannia jätti EU:n tammikuussa, unionin säännökset sitovat sitä vuoden loppuun saakka. Neuvottelut EU:n ja Britannian uudesta suhteesta ovat edelleen pahasti kesken.