Kulmuni vakuutti sisuaan, Saarikko lupasi katsoa jokaista silmien tasolta

Katri Kulmunin mukaan Suomi ja maailma ovat nyt isojen haasteiden edessä ja tämä on nähtävä uuden ajan alkuna. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Keskustan puolueväki äänestää parasta aikaa puheenjohtajasta Oulussa ja etäpisteissä ympäri Suomea. Tuloksia kuullaan illan aikana, eli puheenjohtajan nimi on ratkeamassa ennakkoon arvioidusta aikataulusta selvästi jäljessä.

Jos kukaan ehdokkaista ei saa ensimmäisellä kierroksella yli puolta äänistä, etenevät kaksi vahvinta toiselle kierrokselle. Kaikkiaan 16 paikassa äänensä antaa 2 418 keskustalaista.

Puheenjohtajaehdokkaat vetosivat puolueväkeen vielä viimeisillä puheillaan.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko lupasi, että hänen johdollaan keskusta ottaa rohkeasti suunnan pysyäkseen keskellä ja puolustaakseen omia arvojaan, ihmisiään ja alueitaan. Hän arvioi, että puoluekentän keskellä on tilaa, joka pitää ottaa.

Juuri nyt keskusta on hiukan hahmottumaton mutta herättää yhä uteliaisuutta, Saarikko sanoi. Puolue ei ole hänen mukaansa hajoamassa.

– Tärkein lupaukseni on, että katson teitä aina kohti, silmien tasalta.

– Isä jos eläisi, sanoisi nyt tuolla taas jossain takarivissä tilannetta tarkkaillen: Katos likkaa, mitä meinaat tehdä. Isä, minä sanon sinulle: jos tuen saan, kaikkeni teen.

Kulmuni: Jos etsitte taistelijaa, sen uskallan luvata

Kulmuni vetosi keskustalaisiin saadakseen jatkoa vasta vuoden kestäneelle puheenjohtajuudelleen.

Kulunut vuosi ei ole ollut pelkkää myötätuulta, hän myönsi viitaten keskustan kannatukseen, pääministerin eroon, koronavirukseen ja omaan eroonsa valtiovarainministerin paikalta.

– Mutta kenenpä polku olisi ollut pelkkää myötätuulta. Tämä ei ole pelkkää loistoristeilijällä lojumista, sisuakin on vaadittu.

Kulmunin mukaan Suomi ja maailma ovat nyt isojen haasteiden edessä ja tämä on nähtävä uuden ajan alkuna, jossa keskustan on ryhdyttävä työhön muun muassa työn, yrittäjyyden ja alueiden pärjäämisen eteen.

Kulmuni sanoi, että sprintti on nyt takana, mutta pitkän matkan juoksu on menossa.

– Jos etsitte täydellistä, sitä en ole. Mutta jos etsitte taistelijaa, sen uskallan luvata, Kulmuni sanoi.

Kisa kahden pääehdokkaan välillä voi olla hyvinkin tasainen. Näin voisi päätellä keskustalaisten pitämistä kannatuspuheenvuoroista, joista löytyi tukea tasaisesti molemmille.

Kulmunin kannattajat toivoivat hänelle vielä uutta mahdollisuutta, kun taas Saarikon luotettiin tuovan puolueelle uutta toivoa.

Kommentoi