Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Veikkaus haluaa aikaistaa pelisalien pakollista tunnistautumista

Rahapeliyhtiö Veikkaus pyrkii aikaistamaan pakollista tunnistautumista omissa pelisaleissaan.

Veikkaus kertoo tavoitteekseen, että pakolliseen tunnistautumiseen siirrytään pelisaleissa jo ensi kesänä. Alkuperäisen aikataulun mukaan tunnistautumispakko olisi tullut voimaan vuoden 2023 alussa.

Veikkauksen omia pelisaleja ovat Pelaamot ja Feel Vegasit.

Hajasijoitetuilla peliautomaateilla, kuten kaupoissa ja huoltoasemilla, pakollinen tunnistautuminen tulee voimaan aiemman päätöksen mukaisesti ensi vuoden alussa.

– Mikäli päätöksenteko ja parhaillaan meneillään oleva arpajaislain uudistus mahdollistavat tavoitteemme toteutumisen, automaateillamme ei voi pelata ilman tunnistautumista kesäkuun 2021 jälkeen, sanoo Veikkauksen kanava- ja myyntijohtaja Jari Heino tiedotteessa.

Lisäksi Veikkaus haluaa tuoda netin nopearytmisissä peleissä käytössä olevan maksimitappiorajan myös fyysisiin peliautomaatteihin. Tämä tapahtuisi vuoden 2021 kesäkuun loppuun mennessä. Tappioraja ei kuitenkaan koskisi Casino Helsingin peliautomaatteja.

Verkon nopearytmisiä pelejä ovat esimerkiksi nettiarvat ja automaattipelit. Tällaisten pelien tappioraja on laissa määritelty 1 000 euroon vuorokaudessa ja 2 000 euroon kuukaudessa. Koronan vuoksi rajaa on laskettu syyskuun loppuun saakka 500 euroon kuukaudessa.