Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Mediat: Presidentti Trump haluaisi osan Tiktokin kauppahinnasta valtiolle vastineeksi kaupan hyväksymisestä

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump haluaa valtiolle siivun sosiaalisen median palvelun Tiktokin kauppahinnasta vastineeksi siitä, että hän sallisi ohjelmistoyritys Microsoftin ostavan kiinalaispalvelun Yhdysvaltain-toiminnot. Asiasta kertovat muun muassa Wall Street Journal ja Financial Times . Trump kertoi asiasta lehdistötilaisuudessa maanantaina.

Trump kertoo esittäneensä vaatimuksensa Microsoftin toimitusjohtajalle Satya Nadellalle puhelussa viikonloppuna.

– Yhdysvaltojen pitäisi saada suuri osa siitä kauppasummasta, koska me mahdollistamme sen. Se tulisi myynnistä, mitä kukaan muu kuin minä en ajatellut, mutta ajattelen niin, ja mielestäni se on reilua, Trump sanoi FT:n mukaan.

Trumpin mukaan Yhdysvaltojen osuus voisi tulla Microsoftilta tai muulta yhdysvaltalaiselta ostajalta tai palvelun kiinalaiselta myyjältä Bytedancelta . Tiedossa ei kuitenkaan ole, miten kaupan osapuolet voitaisiin pakottaa tekemään näin tai miten osuuden maksaminen käytännössä tapahtuisi, koska vastaavasta ei ole FT:n mukaan aiemmin kuultukaan.

Trump on uhannut kieltää Tiktokin käytön Yhdysvalloissa tietosuojahuolien vuoksi, ellei sen Yhdysvaltain-toimintoja myydä yhdysvaltalaiselle yritykselle ajoissa. Trump on kertonut määräajan olevan 15. syyskuuta.

Microsoft ei ole kommentoinut vaatimusta muuten kuin blogikirjoituksessa Trumpin ja Nadellan puhelun jälkeen. Kirjoituksessa yhtiö kertoo olevansa sitoutunut varmistamaan "asiaankuuluvat taloudelliset hyödyt Yhdysvalloille ja sen valtiovarainministeriölle".