Suomessa kuusi uutta koronatartuntaa, tartuntoja yhteensä 7 404 – THL harkitsee maskisuosituksen muuttamista

THL:n Mika Salmisen mukaan hengitysmaskien käyttösuosituksia mietitään jälleen aktiivisesti. HANNA MATIKAINEN / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on todettu vuorokauden aikana kuusi uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Yhteensä tartuntoja on todettu nyt 7 404.

Suurin osa tartuntatapauksista on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Tartunnoista 2 771 on todettu Helsingissä, Espoossa 843 ja Vantaalla 914.

THL ilmoittaa sairaalahoidossa olevien sekä koronavirukseen kuolleiden määrän maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Turvavälit ja käsihygienia yhä tärkeitä

Hengitysmaskien käyttösuosituksia mietitään nyt aktiivisesti, kertoo THL:n terveys- ja turvallisuusosaston johtaja Mika Salminen Ylelle .

– Vielä tilanne ei ole sellainen, että olisi kohtuullista vaatia kaikissa tilanteissa maskin käyttöä. Asia tulee todennäköisesti ajankohtaiseksi viimeistään silloin, kun ihmiset alkavat suuremmissa määrin palata lomilta, ja tietysti silloin, jos epidemiatilanne muuttuu radikaalisti, Salminen sanoi Ylen aamussa.

Samalla hän muistuttaa, että turvavälejä ja käsihygieniaa koskevat suositukset on yhä tarpeen ottaa vakavasti. Jos suositukset unohdetaan etenkin sisätiloissa, epidemian torjumisessa saattaa tulla takaisku.

– Kun mennään syksyä kohti, hengitystieinfektiot tuppaavat lisääntymään joka vuosi. Ei ole mitään syytä ajatella, että koronan suhteen perusriski olisi erilainen. Syksy tulee olemaan aikaan, jolloin pitää seurata tarkasti tätä tilannetta, Salminen sanoo.

Kommentoi