Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronakevät painoi Stockmannin tuloksen tappiolle

Tavarataloyhtiö Stockmannin oikaistu liiketulos oli huhti-kesäkuussa 1,8 miljoonaa euroa tappiolla, kun se vuosi sitten oli 16,2 miljoonaa euroa voitollinen. Konsernin liikevaihto supistui 23 prosenttia 182,7 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Jari Latvasen mukaan globaalilla koronapandemialla on ollut merkittävä vaikutus Stockmannin liiketoiminnan kehitykseen, mutta kevään muutos- ja tehostustoimenpiteet ovat tuottaneet tulosta. Latvasen mukaan Stockmann laski kustannustasoa merkittävästi lomautuksilla ja säästötoimenpiteillä.

– Koronapandemiarajoitteiden purkaminen on lisännyt asiakasvirtoja tavarataloissa ja myymälöissä toukokuun lopulta alkaen. Sekä Stockmannin että Lindexin verkkokaupan kasvu jatkui vahvana myös toisella vuosineljänneksellä, Latvanen kertoo Stockmannin osavuosikatsauksessa.

Stockmannin ensimmäisen vuosipuoliskon tulos jää Latvasen mukaan kuitenkin liiketoiminnan elpymisestä, verkkokaupan voimakkaasta kasvusta ja mittavista säästötoimenpiteistä huolimatta heikoksi. Konsernin tammi-kesäkuun oikaistu liiketulos oli 31,2 miljoonaa euroa tappiollinen ja liikevaihto putosi 351 miljoonaan euroon viime vuoden alkupuoliskon 450 miljoonasta eurosta.