Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

WHO: Saharan eteläpuolisissa maissa tuhannet terveydenhuollon työntekijät saaneet koronatartunnan

Afrikassa Saharan eteläpuolisissa maissa yli 10 000 terveydenhuollon työntekijää on saanut koronavirustartunnan pandemian aikana, kertoi Maailman terveysjärjestö WHO torstaina BBC:n mukaan.

WHO:n mukaan korkea tartuntaluku johtuu henkilökohtaisten suojavälineiden puutteesta. Enemmistö tartunnan saaneista on sairaanhoitajia, jotka viettävät sairaalan osastoilla muita työntekijöitä enemmän aikaa.

Euroopassa todettujen koronatartuntojen määrä on ylittänyt kolme miljoonaa, kertoi uutistoimisto AFP:n laskenta torstaina.

Valtaosa Euroopan tartunnoista on todettu Venäjällä, Britanniassa, Espanjassa ja Italiassa.

Eniten tautitapauksia maailmassa on Yhdysvalloissa, Brasiliassa ja Intiassa. Koko maailmassa on yhteensä yli 15,2 miljoonaa todettua tartuntaa, selviää Johns Hopkins -yliopiston seurannasta.

Todellisuudessa tartuntamääriä lienee näitäkin lukuja enemmän, koska eri maiden testaus- ja raportointikäytännöt vaihtelevat..

Koronaan liittyviä kuolemia on koko maailmassa yli 620 000.

Belgiaan maskipakko ulkotoreille ja muille vilkkaille alueille

Belgialaisten on käytettävä vastedes kasvomaskia ulkotoreilla sekä vilkkailla ostosalueilla ja julkisten rakennusten esteettömissä osissa. Käyttöpakosta ilmoitti maan pääministeri Sophie Wilmes torstaina.

Wilmes tiedotti asiasta samalla kun hän kertoi, että Belgia lykkää suunnitelmiaan lieventää entisestään koronavirusrajoituksia. Rajoituksia oli tarkoitus keventää ensi kuussa.

Belgia muutti suuntaa koronarajoituksissa, koska maassa on viime viikkoina kasvanut huoli uusista koronatartunnoista ja sairaalahoitoon joutuvista potilaista.

Iranissa koronakuolemien määrä ylitti 15 000:n rajapyykin

Iranissa koronavirukseen liittyvien kuolemien määrä on nyt yli 15 000, ilmoittivat maan terveysviranomaiset torstaina.

Koronatartuntoja maassa on virallisten tietojen mukaan yli 280 000. Hämmennystä ja pelkoa on kuitenkin aiheuttanut presidentti Hasan Ruhanin lauantainen ilmoitus, jonka mukaan Iranissa jopa 25 miljoonaa ihmistä on saattanut saada koronavirustartunnan. Iranissa on reilut 84 miljoonaa asukasta.

Myöhemmin Ruhani ei ole puhunut asiasta. Sen sijaan esimerkiksi Iranin apulaisterveysministeri Reza Malekzadeh sanoi, että puhe 25 miljoonasta ihmisestä oli arvio, joka tehtiin maaliskuussa. Sen perustana oli 10 000:ta ihmistä koskenut tutkimus.

Toinen apulaisterveysministeri Alireza Raisi puolestaan sanoi, että luku 25 miljoonaa oli saatu tulokseksi vasta-ainetesteistä. Niissä testattiin, olivatko ihmiset altistuneet mille tahansa koronavirukselle, ei vain covid-19-tautia aiheuttavalle uudelle koronavirukselle.

Raisi myös kiisti, että Iran tavoittelisi taudin kukistamista laumaimmuniteetin kautta.