Pidätetty venäläiskuvernööri toivoo, että hänen kannattajansa lakkaisivat osoittamasta mieltään

Sergei Furgal pidätettiin viime viikolla. Häntä syytetään siitä, että hän olisi määrännyt surmaamaan useita liikemiehiä 15 vuotta sitten. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Pidätetty venäläiskuvernööri toivoo, että hänen kannattajansa lakkaisivat osoittamasta mieltään. Asiasta kertoi torstaina hänen asianajajansa.

Habarovskin kaupungissa Venäjän Kaukoidässä tuhannet ihmiset ovat osoittaneet mieltään suositun kuvernöörin Sergei Furgalin pidätyksen takia. Mittavia mielenosoituksia on järjestetty lähestulkoon päivittäin.

Furgal pidätettiin viime viikolla. Häntä syytetään siitä, että hän olisi määrännyt surmaamaan useita liikemiehiä 15 vuotta sitten. Furgal on kiistänyt jyrkästi syytteen.

Kuvernööri lennätettiin pidätyksensä jälkeen Moskovaan, jossa hän pyrki torstaina valittamaan pidätyksestään, tässä kuitenkaan onnistumatta.

Mielenosoittajat Habarovskissa ovat vaatineet, että Furgal saisi palata kotiinsa. Pidätyksestään huolimatta hän on edelleen virallisesti alueen kuvernööri.

Furgal arvostaa tukea, mutta ei hyväksy protesteja

Furgalin asianajaja Boris Kozhemjakin kertoi toimittajille, että 50-vuotias kuvernööri arvostaa saamaansa tukea, mutta ei kannata luvattomia kokoontumisia.

– Sergei Furgalilla ei ole mitään tekemistä Habarovskin asukkaiden, hänen äänestäjiensä, mielenosoitusten kanssa, Kozhemjakin kertoi.

Asianajajan mukaan Furgal kiittää äänestäjiään tuesta, mutta on kertonut torstaina oikeudessa, ettei hyväksy massakokoontumisia, sillä hän on alueen kuvernööri. Kozhemjakinin mukaan Furgal uskoo, että hänen äänestäjiensä tulisi toimia voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti.

Habarovskin kaduilla arvioidaan marssineen kymmeniä tuhansia ihmisiä viikonvaihteessa ja aiemmin tällä viikolla. Myös tulevalle viikonlopulle on suunnitteilla suuri mielenosoitus.

Monet mielenosoittajista uskovat Furgalin syytteiden taustalla ovat poliittiset tekijät.

Furgal voitti Putinia tukevan Yhtenäinen Venäjä -puolueen ehdokkaan pari vuotta sitten pidetyissä vaaleissa. Hän sai vaaleissa 70 prosenttia äänistä.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin