Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi otti kiinni Kylmäkosken vankilasta paenneen, vanki oli Iltalehden mukaan päässyt vapaaksi vahingossa

Poliisi kertoo ottaneensa tiistaina kiinni vuonna 1997 syntyneen miehen, joka pakeni maanantaina Kylmäkosken vankilasta. Kiinniotto sujui poliisin mukaan rauhallisesti.

Vanki pääsi vankilasta ulos vahingossa, kertoi Iltalehti . Kyseessä oli lehden mukaan ensimmäinen kerta, kun kukaan vanki onnistui karkaamaan Akaassa Pirkanmaalla sijaitsevasta Kylmäkosken vankilasta.

Vankilanjohtaja Harri Rämö kertoi Iltalehdelle, että vankilasta ulos päässyt vanki oli samannäköinen kuin vanki, joka oli tarkoitus päästää ulos.

Rämö ei kertonut, millaisesta rikoksesta karkuri oli tuomittu. Vangilla ei Rämön mukaan ole taustaa järjestäytyneestä rikollisuudesta eikä hän ole muutenkaan rikollisvaikuttaja. Vankilan arvion mukaan häntä ei pidetä erityisen vaarallisena.

Kylmäkosken vankila otettiin käyttöön vuonna 1993. Suljetussa vankilassa oli vuonna 2018 keskimäärin 125 vankia, kertoo Iltalehti.