Seurapiirijulkkis Ghislaine Maxwell on pidätetty Epstein-tutkintaan liittyen

Maxwell tunnetaan muun muassa Epsteinin entisenä tyttöystävänä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI on pidättänyt brittiläisen seurapiirijulkkiksen Ghislaine Maxwellin Bradfordissa New Hampshiren osavaltiossa Yhdysvalloissa, ja häntä epäillään liikemies Jeffrey Epsteiniin liittyvässä rikostutkinnassa.

Maxwell tunnetaan muun muassa mediakeisari Robert Maxwellin tyttärenä sekä Epsteinin entisenä tyttöystävänä, ja häntä kohtaan on julkisuudessa esitetty syytöksiä osallisuudesta alaikäisen suostuttelemisesta seksiin prinssi Andrew'n kanssa vuonna 2001.

Maxwell on tarkoitus saada oikeuden eteen vielä torstain aikana.

Epstein kuoli vankisellissään New Yorkissa viime elokuussa, jolloin hän odotti häntä koskevan oikeudenkäynnin alkamista.

Epsteiniä syytettiin siitä, että hän olisi maksanut seksistä kymmenille alaikäisille tytöille vuosina 2002–2005. Nuorimpien uhrien on epäilty olleen 14-vuotiaita. Hän itse kiisti syyllisyytensä.

Epstein oli jo aiemmin tuomittu seksuaalirikoksista.

Yhdysvaltalaiset syyttäjät tutkivat tällä hetkellä sitä, oliko Epsteinillä mahdollisesti rikostovereita. Maxwell on kiistänyt osallisuutensa Epsteinin rikoksiin ja väittää olleensa täysin tietämätön niistä.

Kommentoi