Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Volvo kutsuu yli kaksi miljoonaa autoa korjattavaksi turvavöiden toimintaan liittyvän riskin takia – koskee Suomessa 68 000:ta autoa

Ruotsalainen autonvalmistaja Volvo kutsuu korjattavaksi maailmanlaajuisesti lähes 2,2 miljoonaa autoa turvavöiden toimintaan liittyvän riskin takia. Korjauskutsu on Volvon historian suurin.

Suomessa kutsutaan korjattavaksi 68 000 autoa.

Korjauskutsu koskee Volvon malleja S60, S60L, S60CC, V60, V60CC, XC60, V70, XC70, S80 ja S80L, jotka on valmistettu vuosina 2006–2019.

Volvo Car Finlandin teknisen palvelun johtaja Jaana Kuivalainen kertoo, että Suomessa autonomistajat saavat korjauskutsun kirjeitse elokuun aikana. Osien vaihtotyöt aloitetaan loppuvuodesta.

– Asiakas voi kirjeen saatuaan varata ajan valtuutetulle Volvo-huoltamolle. Vaihtotyö kestää ihan muutaman minuutin. Jälleenmyyjä sitten aikaa varatessa kertoo, miten kauan [vaihtotyössä] menee ja milloin voi tulla, Kuivalainen sanoo STT:lle.

Toimenpiteestä ei aiheudu kuluja autonomistajille.

Riskinä on, ettei turvavyö kiristy normaalisti

Kuivalaisen mukaan ongelma koskee etuturvavyön kiinnityspisteessä olevaa kiristysvaijeria, joka on muovikuoren sisällä. Muovi saattaa ikääntyessään murtua, jos siihen kohdistuu rasitusta.

– Jos muovi on pahasti vaurioitunut, se voi kolaritilanteessa aiheuttaa sen, että kiristyminen ei toimi normaalisti.

Korjattavaksi kutsuttuihin autoihin vaihdetaan uusi osa, joka korvaa kiristysvaijerin.

Kuivalainen korostaa, että kyseessä on ennalta ehkäisevä toimenpide. Volvon tietoon ei ole tullut yhtään onnettomuutta tai loukkaantumista, joka liittyisi etuturvavöiden ongelmaan.

Ruotsissa korjattavaksi kutsutaan 412 000 autoa.

Volvon mukaan korjauskutsujen suuri määrä johtuu siitä, että ongelma liittyy vakiokomponenttiin, jota on käytetty Volvon autoissa useiden vuosien ajan. Volvo ei kerro, miten paljon ongelman korjaaminen maksaa yhtiölle.