Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Wall Street Journal: Trumpin hallinto ajaa Nokian tai Ericssonin hankkimista amerikkalaisomistukseen

Yhdysvaltojen hallinto haluaisi koventaa kilpailua kiinalaista verkkolaitevalmistajaa Huaweita vastaan hankkimalla joko Nokian tai Ericssonin amerikkalaiseen omistukseen, kertoo Wall Street Journal.

Lehden mukaan Yhdysvallat on kehottanut amerikkalaisia teknologiayhtiöitä, muun muassa Ciscoa lähtemään ostoksille. Useammassa tapauksessa kävi kuitenkin ilmi, että amerikkalaisyhtiöt eivät ole olleet kiinnostuneita ostamaan melko matalilla voittomarginaaleilla toimivaa liiketoimintaa.

Esillä on WSJ:n mukaan myös Nokian ja Ericssonin tukeminen veroalennuksin ja vientirahoituksella, tai toisen eurooppalaisyhtiön lunastaminen ulos pörssistä. Yhdysvalloilla ei tällä hetkellä ole vahvaa kotimaista verkkolaitevalmistajaa, vaikka 5g-teknologia on lyömässä läpi.

Huawei on markkinoiden ykkönen, mutta amerikkalaiset epäilevät yhtiötä tietojen vuotamisesta Kiinan tiedustelulle. Yhdysvallat vaatii liittolaisiaan pitämään Huawei poissa 5g-verkoistaan.

Ajatus Nokian tai Ericssonin hankkimisesta amerikkalaisiin käsiin oli esillä myös Yhdysvaltojen oikeusministeri William Barrin puheessa helmikuussa. Tuolloin presidentti Donald Trumpin talouspoliittinen avustaja Larry Kudlow tyrmäsi ajatuksen.