Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Huoltovarmuuskeskuksessa tiedettiin Sarmasteen veroveloista, mutta tämän yritykselle maksettiin silti miljoonia

Huoltovarmuuskeskus (HVK) tiesi suojavarustekauppoja tehdessään Onni Sarmasteen yhtiön veroveloista, mutta maksoi silti yhtiölle miljoonia, uutisoi Ilta-Sanomat (IS). Lehti perustaa tietonsa HVK:n hallituksen tilaamaan raporttiin, joka lehden mukaan laadittiin HVK:n sisäiseen käyttöön. IS:n mukaan selvitykseen on haastateltu Huoltovarmuuskeskuksen työntekijöitä.

Lehden mukaan raportista käy ilmi, että Sarmasteen LDN Legal Partners -yritykselle belgialaiseen rahansiirtopalveluun tehty maksu oli jäädytetty. Sarmaste vakuutti, että lähes viiden miljoonan euron maksu palautuisi HVK:lle.

Sarmaste pyysi, että maksu suoritettaisiin hänen toisen yrityksensä Finance Group Helsingin suomalaiselle tilille. HVK:n tietoon tuli, että kyseisellä yrityksellä oli ainakin 10 000 euroa verovelkaa. IS:n mukaan raportissa kerrotaan, että HVK:n silloinen perustuotanto-osaston johtaja Jyrki Hakola pohti asiaa ja tuli siihen tulokseen, että uusi maksu voidaan suorittaa velasta huolimatta, vaikka aiempi maksu ei ollut vielä palautunut HVK:lle.

Raportin mukaan HVK:ssa myös tiedettiin, että Tiina Jylhän yrityksellä ei ollut arvonlisäverotunnistetta eikä luottoluokitusta, lehti kirjoittaa.

HVK on ollut kuluvana vuonna usein otsikoissa jouduttuaan myllytyksen kohteeksi epäonnistuneiden suojavarustekauppojen jälkeen.