Nainen pahoinpiteli miehen "silmittömästi" ja yritti perua ambulanssin tulon – tuomio murhasta

Viime vuoden heinäkuussa Turussa tehty henkirikos oli käräjäoikeuden mukaan murha. Kuusikymppinen nainen pahoinpiteli miestä muun muassa lihanuijalla ja vasaralla. Oikeuden mukaan väkivalta oli silmitöntä ja pitkäkestoista ja osoitti sitkeää surmaamispyrkimystä.

– Väkivallan käytön jälkeen vastaaja on poistunut asunnosta jättäen vielä elossa olleen erittäin vakavasti vammautuneen uhrin yksin asunnolle huomattavan pitkäksi ajaksi tälle apua hankkimatta, tuomiossa sanotaan.

Todistajana kuullun poliisin mukaan nainen pyrki estämään uhrin avunsaannin.

– (Hän) on soittanut hätäkeskukseen peruuttaakseen avunpyynnön ja edelleen piilotellut asunnon ulkopuolella paikalle saapuneita viranomaisia. Vastaajan menettely on ollut omiaan aiheuttamaan uhrille huomattavassa määrin tuskaa ja pitkittynyttä kärsimystä, oikeus toteaa.

Nainen kiisti, että hänen tarkoituksensa olisi ollut tappaa mies. Hän katsoi syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että teko oli murha, ja tuomitsi Anita Riitta Sisko Ylitalon, 58, elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Ylitalo oli oikeudenkäynnin aikana mielentilatutkimuksessa. Hänen katsottiin olleen teon aikaan syyntakeinen eli ymmärtäneen tekonsa seurauksen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut