Teollisuusliitto perui lakon Granossa toistaiseksi

Granossa noudatettiin aiemmin tulostusalan työehtosopimusta, jossa toisena osapuolena oli Palvelualojen ammattiliitto PAM. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Paino- ja tulostusalan yhtiöön Granoon kaavailtu viiden päivän lakko on peruttu. Teollisuusliitto ilmoitti ottavansa työtaistelutoimissaan aikalisän, koska yhtiön ja liiton edustajat pääsivät tiistaina neuvottelukosketukseen valtakunnansovittelijan avustuksella. Maanantaina alkanut ylityökielto jää edelleen voimaan.

Taustalla on kiista sovellettavasta työehtosopimuksesta. Granossa noudatettiin aiemmin tulostusalan työehtosopimusta, jossa toisena osapuolena oli Palvelualojen ammattiliitto PAM. PAM luopui tästä sopimuksesta helmikuussa, ja Teollisuusliitto katsoo, että Granossa on siirryttävä Teollisuusliiton solmimaan media- ja painoalan sopimukseen.

Työnantajapuolta edustava Palvelualan työnantajat (Palta) torjui lakkovaroituksen tullessa Teollisuusliiton näkemyksen ja ilmoitti pitävänsä Teollisuusliiton lakkoa laittomana.

Osapuolet tapaavat seuraavan kerran torstaina valtakunnansovittelijan johdolla. Grano työllistää noin tuhat ihmistä, joista noin kolmasosa on ollut lomautettuna koronakriisin vähentäessä tilauskantaa. Lakko olisi koskenut noin 500:aa ihmistä.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty