Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Palaneesta farmari-Volvosta löytyi eilen kuollut ihminen Joensuussa – poliisi tehnyt useita kiinniottoja

Itä-Suomen poliisi on tehnyt useita kiinniottoja selvittäessään tapausta, jossa palaneesta farmari-Volvosta löytyi kuollut ihminen Joensuun Hasanniemessä maanantain vastaisena yönä.

Poliisi sai tiedon asiasta varhain maanantaina noin puoli kolmelta yöllä, kun Hasanniemessä matkailuautossa yöpymässä ollut sivullinen teki ilmoituksen palavasta autosta. Paikalle saapunut poliisipartio totesi, että palaneessa autossa on kuollut ihminen.

Rikoskomisario Simo Hämäläinen ei ota kantaa siihen, miten auto oli syttynyt palamaan. Hämäläisen mukaan on selvitettävänä oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa, kuoliko ihminen autopalossa vai ennen sitä. Kuolleen henkilöllisyys ei ole vielä poliisin tiedossa.

Farmari-Volvo oli sunnuntai-iltana ollut Torikadulla sijaitsevan kerrostalon parkkipaikalla Joensuun keskustassa. Hämäläinen kertoo, että kerrostalon yhdessä asunnossa oli ollut illan ja yön aikana useita poliisitehtäviä.

– Meidän käsitys on, että tämä huoneisto, nämä poliisitehtävät ja tämä tulipalo liittyvät toisiinsa. Kaikki pidätetyt henkilöt liittyvät tavalla tai toisella illan ja yön tapahtumiin, joko asunnossa tai muuten, Hämäläinen sanoo STT:lle.

Hämäläinen ei kommentoi tarkemmin, mistä poliisitehtävät johtuivat. Hän kuitenkin kertoo, että illan ja yön aikana oli ollut eriasteista päihteiden käyttöä.

– Siinä oli useampi poliisitehtävä, Hämäläinen sanoo.

Kerrostaloasunnosta löytyi ruumis vain tunteja ennen autopaloa

Sanomalehti Karjalaisen mukaan samasta kerrostaloasunnosta oli löytynyt ruumis sunnuntai-iltana eli vain joitakin tunteja ennen Hasanniemen autopaloa.

Itä-Suomen poliisi vahvistaa tiedon STT:lle. Poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan, että kerrostalon luona kävi sunnuntaina poliisi, ambulanssi ja ruumisauto.

– Emme voi sellaisesta vainajatehtävästä kertoa mitään silloin, kun siihen ei liity rikosta. Kuolemansyyn selvittäminen on kokonaisuudessaan salassa pidettävää, tutkinnanjohtaja Hämäläinen sanoo.

Karjalaisen tietojen mukaan asunnosta löytynyt ruumis liittyisi samaan tapaukseen kuin Hasanniemen autopalo.

Hämäläinen sanoo, että kaikki Torikatu 35:ssä sunnuntaina olleet poliisitehtävät ovat nyt tutkinnan kohteena.

– Tämä on ollut yksi tehtävä niistä.

Kuka ajoi yöllä autoa, josta kuollut myöhemmin löydettiin?

Poliisin mukaan farmari-Volvo on jossain vaiheessa sunnuntai-iltaa lähtenyt liikkeelle kerrostalon parkkipaikalta. Autolla on ajettu yöllä kovaa vauhtia Länsikatua pitkin kohti Hasanniemeä. Autossa ei ollut rekisterikilpiä.

Poliisin mukaan esitutkinnan keskeisimpänä asiana on nyt selvittää, kuka kuljetti autoa maanantain vastaisena yönä.

Pidätettynä on kaikkiaan kahdeksan ihmistä. He ovat 20–30-vuotiaita miehiä ja naisia.

– Kuulustelujen sisältöön en voi ottaa kantaa, mutta luonnollisesti selvitetään illan ja yön tapahtumia ja tämän auton liikkeitä.

Mahdolliset vangitsemisvaatimukset pitää tehdä käräjäoikeudelle torstaihin tai perjantaihin mennessä, riippuen siitä milloin henkilöt on pidätetty.

Tapausta tutkitaan tällä hetkellä törkeänä kuolemantuottamuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Alun perin toisena tutkintanimikkeenä oli perusmuotoinen kuolemantuottamus, mutta nimike on koventunut tutkinnan edetessä.

Hämäläisen mukaan nimikkeen vaihtumiseen vaikutti muun muassa se, että poliisi sai Volvon liikkeistä valvontakameran kuvaa, jonka mukaan autolla oli ajettu yöllä kovaa vauhtia.

Poliisi pyytää yleisöltä havaintoja tapaukseen liittyen. Havainnot voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisin päivystysnumeroon 0295 415 455 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.