Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Linnanmäen 70-vuotiskesä käynnistyy rajoitetusti – alueelle pääsee vain neljäsosa maksimikapasiteetista

Linnanmäen huvipuisto ottaa kesäkuun ajan alueelleen vain neljänneksen maksimikapasiteetistaan. Huvipuisto ottaa jatkossa yhtäaikaisesti alueelleen noin 5000 vierailijaa.

Vierailijoiden sisäänottomäärä jaetaan alueelle suoraan saapuvien ja ennakkoon lippunsa hankkivien kesken. Huvipuisto aikoo seurata ja mukauttaa vapaasti sisään tulevien vierailijoiden määrää tilanteen mukaan.

– Alku on oppimista meille. Näemme vasta viikonloppuna, miten asiakkaat käyttäytyvät alueella ja kuinka paljon heitä on tulossa. Emme tiedä esimerkiksi, tuleeko uusi maksimikapasiteettimme heti täyteen, Linnanmäen ja Lasten päivän säätiön toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoi tiedotustilaisuudessa.

Tapahtumat tauoll e

Koronarajoitusten vuoksi ovensa kiinni pitänyt Linnanmäki avautuu 12. kesäkuuta alkaen.

– Haluamme seurata tarkasti miten ihmiset toimivat ja mukautua siihen, Adlivankin vakuutti.

Huvipuiston rannekehinnat säilyvät normaaleina poikkeustilanteesta huolimatta.

Linnanmäki joutuu perumaan kaikki 70-vuotiskesäkseen suunnittelemansa ohjelmat ja konsertit.

– Varsinkin jos pitäisimme normaaliin tapaan kaksi yhden hinnalla -päivämme, meidän olisi mahdotonta valvoa konserttien ja tapahtumien yleisöryntäystä, Adlivankin pohti.

Huvipuiston suosittu syystapahtuma Valokarnevaali aiotaan yhä järjestää rajoituksien mukaisesti.

Huvipuistoilla samankaltaisia varautumiskeinoja

Myös muut huvipuistot aloittavat omaa kesäänsä poikkeusjärjestelyin.

Tampereen Särkänniemi avautuu päivän myöhemmin kuin Linnanmäki, 13. kesäkuuta. Särkänniemessä kävijämäärä rajataan aluksi 20 prosenttiin normaalista, sisään pääsee vain ennakkovarauksella.

Kauhavalla sijaitseva Power Park avasi ovensa puolestaan viime viikon lauantaina. Etelä-Pohjanmaalla sisään otettavien asiakkaiden määrää rajoitetaan korkeintaan 40 prosenttiin huvipuiston maksimikapasiteetista. Myös Power Parkin verkkosivuilla käytetään ennakkovarausjärjestelmää.