Varsinaissuomalaista miestä epäillään lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista, uhreja ainakin 30

Varsinaissuomalaisen miehen epäillään syyllistyneen useisiin lapsiin kohdistuneisiin seksuaalirikoksiin, kertoo Lounais-Suomen poliisi. Nuorta kantasuomalaista miestä epäillään muun muassa törkeästä lapsenraiskauksesta ja useista lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä. Lisäksi miehen epäillään pitäneen hallussaan sekä levittäneen sukupuolisiveellisyyttä loukkaavia lasta esittäviä kuvia.

Poliisin mukaan mies hyödynsi sosiaalista mediaa rikoksissaan.

Poliisi on saanut selvitettyä noin 30 uhrin henkilöllisyyden. Kaikki tiedossa olevat hyväksikäyttöjen uhrit ovat 8–14-vuotiaita tyttöjä, ja heitä on eri puolilla Suomea.

Lounais-Suomen poliisi kertoo tutkineensa rikoskokonaisuutta kevään aikana.

– Rikoskokonaisuus tuli poliisin tietoon useiden kotimaisten ja kansainvälisten vinkkien avulla, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Poliisi epäilee, että uhreja paljastuu lisää kansainvälisen oikeusapumenettelyn avustuksella.

Pääepäilty on ollut tutkintavankina alkukeväästä lähtien. Jutussa on ollut myös kolme muuta epäiltyä.

"Sosiaaliseen mediaan löytävät myös lapsista väärällä tavalla kiinnostuneet"

Lounais-Suomen poliisi huomauttaa, että tapaus toistaa samaa kaavaa kuin aiemmin tutkinnassa olleet vastaavat jutut.

– Häpeän tunteen takia suurin osa uhreista ei kerro tapahtumista vanhemmilleen tai muille aikuisille ennen kuin poliisi on ollut perheeseen yhteydessä. Useissa tapauksissa korkeintaan vain lapsen hyvä kaveri tietää hyväksikäytöstä, poliisin tiedotteessa sanotaan.

Samalla poliisi muistuttaa, että sosiaalisen median palvelut luovat mahdollisuuden väärinkäytöksiin, joten lapsia ja nuoria tulee ohjeistaa niiden käyttöön jo pienestä pitäen.

– Sosiaalisessa mediassa on paljon lapsia, joten sinne ovat löytäneet tiensä myös lapsista väärällä tavalla kiinnostuneet henkilöt.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut